Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Theo van de Kamp- tweede poging

Duikplaats Zeelandbrug is weer geopend en duikreporter Theo van de Kamp is er niet weg te slaan. Op de eerste dag was hij één van de eerste duikers, maar werkte zijn flitsers niet mee. Dus doet hij een herkansing op dag 2: op zoek naar de slakdolf!

Datum  19-12-2015
Locatie  Zeelandbrug noordzijde
Deze dag wou ik het toch nog een keer proberen. Ik heb het probleem opgelost met de flitser. Zover ik weet dus vinger gekruist.
Ik had af gesproken met een buddy voor een hoog water duikje en ik zou ook nog een laag water duikje doen.
We waren deze morgen alleen op de parkeer plaats toen we aan kwamen rijden maar toen de kentering in het zicht kwam kwamen er al wat mensen bij maar toch niet de hoeveelheid die ik voor deze dag verwacht had en ook later bij de laag water kentering werd het ook niet echt druk. Ik schat zo’n 20 a 25 auto’s hooguit 30 volgens mij.
Er waren veel bekenden en er werd druk gepraat over hoe alles er uit zag en ook over de twee duik trappen. Die onder de brug moet je toch uit kijken. Er steken nog draadeinden uit maar ook aan de zij kant op het platte gedeelte staken er spijkers of een soort schroeven uit daar kan je je pak serieus aan open halen en natuurlijk de tweede trap ik weet niet wat de achter liggende gedacht was maar die ligt veel te ver weg volgens de meesten. Iedereen hoopt dat er toch een trap komt op de zeg maar de oude plek ik denk dat alle duikers hier wel mee eens waren
Maar deze duik stond voor het vinden van een slakdolf ik had gisteren gehoord dat ze er waren en ook met eitjes de eitjes heb ik s ’morgens gevonden en ook de wijde mantel wou ik op de foto hebben dus dit was de missie. Ik vond slakdolf pas met de tweede duik. Ik had mijn 60 mm lens bij dus dat zou best moeilijk gaan om haar helemaal op de foto te krijgen.
De wijde mantel die had ik gauw gevonden aan de oostelijk kant van de brug maar die hield de klep dicht dus ik ging maar verder en wat dieper daar kwam ik een blauwtipje tegen en de Slanke waaierslak en de rosse ster slak Zowel de witte als de zeg maar de normale.
De tweede duik kwam ik ook een paar harlekijn slakjes tegen en een hele kleine bruine plooislakjes en ja ik heb haar gevonden ook aan de oost kant van de brug:  de slakdolf.
De wijde mantel heb ik ook gevonden, dus voor mij was de dag geslaagd.
Het waren weer twee mooie duiken met redelijk zicht en goed weer al stond er wat meer wind dan gisteren volgens mij maar nog goed te doen.

1 reactie

  1. Theo, je zit weer helemaal op je oude vertrouwde duikstek . lekker bezig 🙂

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief