Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Duik 2 op de NOB redactievaardag

Een duikplaats die genoemd is naar windmolens die er niet meer staan. Zeeland kent gekke duikplaatsnamen. John Landa dook bij Dreischor windmolens.

Duik 897
De 2e duik met de Tertius we zijn van de Oosterschelde via de sluis van Bruinisse richting de Grevelingen gevaren en we gaan bij Dreischor windmolens te water alleen die windmolens staan er niet meer.

1-J9170215-55555

We gaan te water en zwemmen richting de kant en we gaan pas onderwater als we de bodem zien. De bodem ziet er een beetje bruin uit het leven is hier ook een stuk minder dan in de Oosterschelde en zeer zeker een stuk minder kleurig. Ik zoek toch wat kleurige onderwerpen en ik zie een fel oranje stipje op een oester als ik het nader bestudeer is dit het begin van een kolonievormende zakpijp ik schat dat het oranje stipje ongeveer 2 tot 3 mm groot is.

4-J9170193-55555

Ik zoek verder en ik kom nog een plooislakje tegen die ik met een snoot met een lichtbundel van 3 mm op de foto te zetten, het richten van de lichtbundel is een ware nachtmerrie en niet voor mensen die geen geduld hebben. Na nog wat foto’s kom ik de klapper van deze duik tegen een heel klein grondeltje die in een gat van een lege oester zit. Het kopje komt elke keer uit het gat van de oester dit moet de topper van deze duik worden.

2-J9170252-55555

Met engelen geduld richt ik de snoots en gelukkig blijft onze kleine grondel lekker in zijn schuilplaats liggen. Ik denk zelf dat het aardig gelukt is en dat ik dit nooit met gewone flitsers voor elkaar had gekregen omdat er gewoon niet genoeg plaats was voor de flitsers. Ik ben lekker bezig en dan ineens weigert mijn flitser, dat is raar dat heb ik nog nooit mee gemaakt en dan ineens gaat ook het lampje van de flitser uit en dan gaat er iets dagen bij mij. Omdat ik continu vol vermogen moet flitsen gaan de batterijen ook veel minder lang mee ongeveer iets meer dan 200 flitsen.

5-J9170241-55555

Daarna is het leuk geweest mijn flitser is leeg en ik denk dat ik mijn foto’s heb en we zwemmen terug naar de Tertius. Terug aan boord van de Tertius is het gezellig we kunnen nog even napraten als we terug varen naar de haven van Bruinisse. Het was een gezellige dag op de Tertius,goed verzorgt, 2 leuke duiken gemaakt en weer bekende en onbekende gezichten gezien altijd leuk zou ik zeggen. Ik ben ongeveer 53 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 14:00 uur te water gegaan, de water temperatuur was 17 graden, het zicht was goed, ik ben max. 3,4 meter diep geweest.

Dit bericht delen

John Landa

Mijn naam is John Landa ik duik sinds 2007 ik duik voornamelijk om te fotograferen en te filmen, duiken zonder een camera kan ik me nauwelijks voorstellen. Ik schrijf al jaren een blog over de duiken die ik maak.

2 reacties

 1. Die structuur van dat oranje ding is echt mooi. Is dat koraal? In Nederland?

  REAGEREN
  • Hallo Marciano die oranje dingen zijn kolonie vormende zakpijpen en komen in vele kleuren voor in de Oosterschelde.
   Zoek maar eens op Google kolonie vormende zakpijpen.

   REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten