Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Test: Mares X-VU Liquid Skin

Je test een masker, je buddy wil het ook wel eens proberen en dan moet je alles in het werk stellen om het masker voor de test weer terug te krijgen. Rob van der Kuyl nam de Mares X-VU Liquid Skin mee onder water.

Testlocatie: Nederland/Indonesië

De test: MARES X-VU LiquidSkin masker

Eerste aanblik en gebruik
De X-VU LiquidSkin is een klein volume masker met twee aparte glazen en met ribbels bij de neus die het draagcomfort moeten verhogen. Het masker heeft een doorzichtige zachte siliconen rand die ervoor zorgt dat het masker goed op het gezicht aansluit. Dit is wat Mares de LiquidSkin technologie noemt, zacht siliconen daar waar het aansluit op je gezicht en dus comfort verhogend werkt en daar waar het niet nodig is een wat stuggere siliconenmengsel.

De aan de uiteinden smalle maskerband heeft een x-vorm aan de achterkant zodat hij breed uit kan waaieren op je hoofd en wat verschuiven moet voorkomen. Aantrekken van de bandjes (ook wel strakker maken) gebeurt door aan de uiteindes te trekken, maar langer maken vereist dat je een deel van het clipje verschuift. Het complete masker is erg licht en klein op te vouwen.

De duik en erna
Het opzetten van het masker gaat zoals met elk masker en ik moet zeggen dat de siliconen inderdaad prettig op mijn huid zitten. De afstand van de glazen ten opzicht van mijn ogen is prima, het volume van het masker is echt prima.Mares_X-VU_Liquid_Skin_3

Onder water valt me op hoe helder mijn zicht is en hoe goed mijn instrumenten af te lezen zijn. Als ik dan even het masker wissel met mijn eigen masker begin ik aan mezelf te twijfelen, heb ik dan toch een leesbril nodig of zijn de glazen van de X-VU gewoon zo goed?

Na een terugwissel valt me inderdaad op dat het beeld veel beter lijkt dan met mijn eigen masker en ook dat het masker heel snel te klaren is, echt klein volume dus. En misschien toch eens tijd om langs de opticien te gaan voor een kleine oogmeting. Overigens voor hen die glazen op sterkte hebben, dit masker kan ook uitgerust worden met glazen op sterkte.

Mijn buddy was na mijn verhalen over de X-VU na de eerste paar duiken ook geïntrigeerd geraakt en wilde ook wel eens met het masker duiken. Dat heb ik geweten….ik heb het masker pas met moeite na een duik of vier weer teruggekregen. Mijn buddy is dus een fan van dit masker en eerlijk gezegd kan ik ook niets vinden wat ik niet prettig aan dit masker vind of het zou het smalle deel van de maskerband moeten zijn waar je hem mee aantrekt. Hier zou je bang kunnen zijn dat je bij te hard trekken hem afscheurt, maar ook hier is er sprake van de siliconen mix, dus het is echt sterk genoeg (tenzij je heel erg hard gaat trekken want dan krijg je alles kapot).

Na de duik masker goed afspoelen en voordat je hem in je maskerdoosje stopt goed laten drogen maar niet in de zon want de rand en het bandje blijven immers siliconen en die kunnen verkleuren!

Mares_X-VU_Liquid_Skin_4Conclusie
Komen we bij de plus-en minpunten!

+ Prettig zacht waar het masker op je gezicht aansluit
+ Helder zicht
+ Klein en licht

– Als je buddy er geen heeft, wil die hem lenen

Het masker is een heel compact, prettig aanvoelend geheel met goed zicht door beide glazen. Minpunten heb ik niet kunnen ontdekken.

 Let op! Hoe iemand een bepaald product ervaart, is heel persoonlijk. Je ervaring hangt af van heel veel verschillende factoren: opleiding, niveau, ervaring, materiaalconfiguratie, soorten duiken die je maakt, persoonlijke voorkeuren, enzovoort! Of de conclusie van de testduiker ook jouw mening is, weet je alleen als je zelf eens een duik met het materiaal maakt.

1 reactie

  1. Mooi masker

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief