Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Materiaal / Nieuws

Terugroepactie: rubberen handgrepen van Aqualung SureLock II

Aqua Lung roept met het oog op de veiligheid alle rubberen SureLock II loodpocket handgrepen terug. Het gaat om een vrijwillige actie.

SureLock II is het mechanische gewicht release system dat sinds 2009 op de meeste Aqua Lung trimvesten (BCD) gebruikt wordt. Aqua Lung wil, ongeacht of u de originele rubber handgrepen of een reeds herziene rubber handgrepen van de vorige terugroepactie heeft, ze nu graag vervangen voor de nieuwste generatie handgreep (code SD12396).

Aqua Lung is bezorgd over de verwachte levensduur van beide modellen rubber handgrepen. Als gevolg van scheiding, barsten, scheuren of breken van het rubber kan een storing optreden. Wanneer dit tijdens een duik zou gebeuren, dan zal de loodpocket vergrendeld in het trimvest blijven zitten. Er zijn geen voorvallen bekend dat dit onder water is gebeurd en er zijn geen gewonden gemeld, maar Aqua Lung gelooft dat een recall (terugroep) een veilige en juiste actie is om te ondernemen. De nieuwste generatie van de handgreep is niet afhankelijk van rubber en wordt als veel sterker en veiliger beschouwd.

Links: Beide versies van het rubberen handgreep worden teruggeroepen.

Rechts: Voor de vervangende handgreep wordt geweven stof in plaats van rubber gebruikt.

 

 

 

Oplossing: Consumenten moeten onmiddellijk stoppen met het gebruiken van hun trimvesten met rubber Sure Lock II loodpockets. Breng de loodpockets naar uw dichtstbijzijnde erkende Aqua Lung dealer of Aqua Lung Dive Center. Het vervangen van de handgrepen is een snel proces, daardoor zullen zij in staat zijn om uw handvatten voor u te vervangen terwijl u wacht. De vervanging wordt onder garantie uitgevoerd en u zult daarom niet te maken krijgen met kosten.

Deze recall wordt uitgevoerd in samenwerking met de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission.

 

Consumenten en Aqua Lung Dealers uit Nederland kunnen voor meer informatie contact opnemen met AmilcoSports per telefoonnummer 0166-601060 of per e-mail op contact@amilco.nl.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief