Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Suunto roept alle Suunto Wireless Tank Transmitters en Suunto Tank PODs terug

Suunto heeft een mogelijk veiligheidsrisico ontdekt met alle Suunto Wireless Tank Transmitters en Suunto Tank PODs die de luchtdruk in de fles draadloos communiceren naar daarvoor geschikte Suunto duikcomputers. Reden om al deze producten terug te roepen voor een upgrade.

Er zijn twee incidenten gemeld waarbij de buitenkant van een Suunto Wireless Tank Pressure Transmitter tijdens een normale controle van de flesdruk aan land defect raakte. Hoewel het een uiterste zeldzaamheid betreft, bestaat het risico dat de zender barst met mogelijk letsel tot gevolg.

De veiligheid van duikers heeft voor Suunto prioriteit. Daarom heeft de Finse fabrikant besloten alle Suunto Wireless Tank Pressure Transmitters en Suunto Tank PODs terug te roepen.

 Alle consumenten die in het bezit zijn van een Suunto Transmitter of Tank POD, worden verzocht om het product bij een erkende Suunto duiksportdealer of een geautoriseerd Service Center aan te bieden voor inspectie en de upgrade. Aan de inspectie en upgrade zijn voor de consument geen kosten verbonden. Zenders en tankpods mogen niet worden gebruikt zolang de upgrade niet is uitgevoerd.

Suunto excuseert zich voor het ontstane ongemak. Als aanvullende service levert Suunto kosteloos een batterijvervanging en een jaar garantie vanaf de datum van inspectie voor alle producten die de upgrade hebben ondergaan.

Identificatie van de betrokken producten:


Wat moet u doen?

  • Gebruik het desbetreffende product niet langer.
  • Breng het product of de producten naar de dichtstbijzijnde geautoriseerde Suunto duiksportdealer of geautoriseerd Suunto Service Center voor inspectie en een upgrade. Klik hier voor een lijst met dealers en geautoriseerde Suunto Service Centers.
  • Zodra u het product(en) na de upgrade retour ontvangt, registreert u het product via MySuunto zodat u vanaf de datum van inspectie één jaar recht heeft op volledige garantie.

Help ons alstublieft het bericht over deze terugroepactie te verspreiden door deze informatie te delen met duikvrienden die een Suunto Wireless Tank Pressure Transmitter of een Suunto Tank POD gebruiken. Hartelijk dank voor uw medewerking en begrip!

Meer informatie over de terugroepactie vindt u op http://www.suunto.com/recall.

Onze excuses voor het ongemak. Wij danken u voor uw medewerking!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief