Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Materiaal / Reizen

Strijd tegen de kilo’s

bagage2Als je duikreizen met de auto maakt, zal je dit niet zo snel herkennen. Kies je voor gevleugeld transport, dan ben je aan de beurt. Ik vraag mij af… Hoe doe jij dat?

Als duiker ken je het wel. Het eeuwige gevecht met het gewicht en dan bedoel ik niet je eigen gewicht. Je hebt een extra handicap als je naast duiker ook nog onderwaterfotograaf of –videograaf bent. Tegenwoordig reizen we met elkaar het hele jaar door. Voor veel duikers zit er wel een piek in het voor- en najaar. Ook ik mag weer uitkijken naar een leuk uitstapje en we gaan vliegen. Tijd om eens na te denken over mijn bagage. Tja, vliegen… dus ook ik ben weer aan de beurt.

Elk pondje…

Elke kilo telt. Ik heb overigens het geluk dat mijn reisbureau standaard extra kilo’s voor duikbagage heeft geregeld. Maar het blijft opletten en die extra kilo’s dekken mijn overgewicht aan foto apparatuur nog niet. Mijn aanpak is vooral gericht op kilo’s besparen. Elke reis weer probeer ik op elke gram te besparen. Hoe lichter mijn tas, des te meer ruimte heb ik qua gewicht voor mijn bagage. Nu ga ik eens uitkijken naar een nog lichtere tas. Waarom zou ik jou daar dan niet in betrekken?

De ideale tas of koffer?

Kortom, ik ben benieuwd. Wat is voor jou de ideale manier om je bagage mee te nemen. Hoe blijf jij binnen de bagagelimieten en hoe neem jij je duikbagage mee. Wat is de ideale tas of koffer? Wat is daarnaast de ideale manier om je handbagage mee te nemen? Kom maar op met die tips, zodat niet alleen ik, maar alle duikers dit voorjaar met een goed gevoel naar de luchthaven crossen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief