Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Materiaal

Licht en comfortabel – Vijf reisjackets

Elke kilo telt als je met het vliegtuig op vakantie gaat. Met deze reisjackets kun je licht reizen en comfortabel duiken.

Er zijn allerlei trimjackets op de markt. Welke je kiest, wordt meestal bepaald door het type duiken dat je maakt, je overige uitrusting en je persoonlijke voorkeuren. Alleen… je kunt nog zo blij zijn met het trimjacket waarmee je duikt, als je met het vliegtuig op vakantie gaat, dan wegen de kilo’s extra zwaar. Veel reizende duikers kiezen dan ook voor een zogenoemd reisjacket dat net even wat lichter is en vaak ook compact kan worden ingepakt.

Maar welke kies je dan? Wij hebben er alvast vijf voor je geselecteerd. Maar het beste is… ga langs bij een duikwinkel bij jou in de buurt en laat je adviseren zodat je een juiste keuze maakt.

Oceanic Biolite

Hoe licht wil je het hebben!? Deze lichtgewicht weegt slechts 2,5 kg zonder dat er wordt ingeleverd op functies. Een gestroomlijnd trimjacket met een geïntegreerd loodsysteem. Het backpack kun je dubbel slaan zodat het weinig plek inneemt in je bagage. Met D-ringen, verstelbare schouderbanden, een fluitje en een borstband en het allerbelangrijkste: veel drijfvermogen wanneer je dat het hardst nodig hebt. Als het aan Oceanic ligt, de ultieme keuze voor de reizende duiker.

SCUBAPRO GO

De naam zegt genoeg! ‘Go’! Met dit trimjacket van Scubapro wil je gewoon op reis. Zeker als je je bedenkt dat de Scubapro Go slechts 2,5 kg weegt. Je vouwt hem klein op zodat het jacket nauwelijks ruimte inneemt. Fijn is dat het jacket alle kenmerken van een niet-reisjacket heeft! Alleen het stijve backpack onntbreekt. Loodzakken, alu D-ringen, de Balanced Power Inflator en de Quick Cinch flesband.

Zeagle Stiletto

De Stiletto van Zeagle doet het altijd goed. Je kunt het prima gebruiken voor lokale duiken, maar dankzij het gewicht van 3,4 kg is het ook een fantastisch trimjacket om mee te nemen op reis. Wat voor duik je ook maakt, je wilt een trimjacket dat je op het lijf is geschreven – en dat is precies wat Zeagle voor ogen heeft met het Personal Fit System. Het 1000 denier nylon zorgt dat dit robuute en tegelijk lichte trimjacket tegen een stootje kan.

Mares Magellan

De Magellan is het ultieme jacket voor de reizende duiker, aldus Mares. Het is uitermate lichtgewicht (in maat S/M slechts 2 kg) en biedt optimale bewegingsvrijheid. Precies wat je nodig hebt. Mooi zijn ook de schouderbanden met hun ergonomische vorm – man of vrouw, dit jacket zit comfortabel. Met geïntegreerd loodsysteem en een grote zak. Aan de handige alu D-ringen kun je je accessoires hangen. Met dit jacket kun je in de wereldzeeën onderduiken.

Cressi Travelight

Een veelzijdig en comfortabel jacket met een goede pasvorm! Je kunt het met gemak klein opvouwen zodat het zo min mogelijk ruimte inneemt in je duiktas. En met zo’n 2,5 kg heerlijk licht. De Travelight biedt een goede balans onder water en opmerkelijk veel drijfvermogen voor zo’n lichtgewicht jacket. Met een geïntegreerd loodsysteem en twee diepe zakken (ook handig!).

Heb jij al een reisjacket waar jij op vakantie heerlijk mee duikt? Laat helemaal onderaan een reactie achter en laat weten waarom je er zo blij mee bent. 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief