Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Materiaal

Licht en comfortabel – Vijf reisjackets

Elke kilo telt als je met het vliegtuig op vakantie gaat. Met deze reisjackets kun je licht reizen en comfortabel duiken.

Er zijn allerlei trimjackets op de markt. Welke je kiest, wordt meestal bepaald door het type duiken dat je maakt, je overige uitrusting en je persoonlijke voorkeuren. Alleen… je kunt nog zo blij zijn met het trimjacket waarmee je duikt, als je met het vliegtuig op vakantie gaat, dan wegen de kilo’s extra zwaar. Veel reizende duikers kiezen dan ook voor een zogenoemd reisjacket dat net even wat lichter is en vaak ook compact kan worden ingepakt.

Maar welke kies je dan? Wij hebben er alvast vijf voor je geselecteerd. Maar het beste is… ga langs bij een duikwinkel bij jou in de buurt en laat je adviseren zodat je een juiste keuze maakt.

SCUBAPRO GO

De naam zegt genoeg! ‘Go’! Met dit trimjacket van Scubapro wil je gewoon op reis. Zeker als je je bedenkt dat de Go slechts 2,5 kg weegt. Je vouwt hem klein op zodat het jacket nauwelijks ruimte inneemt. Fijn is dat het jacket alle kenmerken van een niet-reisjacket heeft! Alleen het stijve backpack onntbreekt. Loodzakken, alu D-ringen, de Balanced Power Inflator en de Quick Cinch flesband.

Zeagle Stiletto

De Stiletto van Zeagle doet het altijd goed. Je kunt het prima gebruiken voor lokale duiken, maar dankzij het gewicht van 3,4 kg is het ook een fantastisch trimjacket om mee te nemen op reis. Wat voor duik je ook maakt, je wilt een trimjacket dat je op het lijf is geschreven – en dat is precies wat Zeagle voor ogen heeft met het Personal Fit System. Het 1000 denier nylon zorgt dat dit robuute en tegelijk lichte trimjacket tegen een stootje kan.

Mares Magellan

De Magellan is het ultieme jacket voor de reizende duiker, aldus Mares. Het is uitermate lichtgewicht (in maat S/M slechts 2 kg) en biedt optimale bewegingsvrijheid. Precies wat je nodig hebt. Mooi zijn ook de schouderbanden met hun ergonomische vorm – man of vrouw, dit jacket zit comfortabel. Met geïntegreerd loodsysteem en een grote zak. Aan de handige alu D-ringen kun je je accessoires hangen. Met dit jacket kun je in de wereldzeeën onderduiken.

SEAC Modular

Wil jij een vest dat licht is op reis, dan zit je met de Seac Modular goed. Het jacket weegt maar 3 kg en en neemt dankzij een uniek harnassysteemminimale ruimte in je duiktas in. Handig! En het mag dan wel een echte lichtgewicht zijn, het biedt maximale stabiliteit. Optioneel kun je kiezen voor een alu backplate. En vind je één jacket wel voldoende, dan kun je de Modular – what’s in a name! – uitbreiden tot een volwaardig trimjacket/wing.

Aqua Lung Rogue

Wil jij een jacket waarmee je ontspannen en zeker kunt duiken en toch licht van gewicht is? Dan is de Rogue jouw trimjacket! Dit trimjacket heet een minimalistisch design en weegt maar 2,2 kg. Natuurlijk ontbreken de GripLock flesband, de SureLock II-loodpockets, twee opvouwbare zakken en de roestvrijstalen D-ringen niet. Met de Rogue kan je vakantie beginnen!

Heb jij al een reisjacket waar jij op vakantie heerlijk mee duikt? Laat helemaal onderaan een reactie achter en laat weten waarom je er zo blij mee bent. 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief