Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Stans van Hoek – Donderpadden en hun nesten

Het is de tijd dat veel duikers op zoek gaan naar zeedonderpadden en hun nesten. Ook Stans. Tijdens haar 1213de duik gaat zij ze fotograferen.

Datum 24 december 2012
Locatie Dreischor Parking / reefballs

De dag voor Kerstmis, 24 december 2012. Ik heb na 12-12-12 niet meer gedoken. Heel even een stapje terug, mede doordat het op het werk momenteel heel erg druk is. Logisch met de dagen die uitvallen, er blijft evenveel werk, maar het wordt verdeeld over minder dagen.
Maar goed, vandaag ga ik weer duiken, ik heb afgesproken met Dicky om de nesten van donderpadden te gaan fotograferen. Merel duikt ook mee en gisteravond vroeg Veerle (uit België) of ze ook mee mag duiken. Tja waarom niet? Als ik op de parkeerplaats aankom staan er al een aantal auto’s. Veerle heeft zich even verkeken op de reistijd en komt een half uurtje later ook aan.
Na omkleden set om, met de camera over de dijk klauteren en het water in. De rifbollen (betonnen bollen met gaten erin zijn een aantal jaren geleden op de bodem geplaatst om op die manier een kunstrif te vormen zodat de vissen, krabben en kreeften zich daar kunnen vestigen) liggen vlak voor de steiger.
We hoeven niet diep en het zicht is (op een paar stofwolken na) erg goed. Mijn bottomtimer geeft aan dat het water 6 graden C is. Dicky gidst mij vlot naar het eerste nest. Eitjes in roze en oranje/geel waar pa donderpad de wacht houdt. Een prachtig gezicht. We zijn niet de enigen met een camera, arme donderpadden, zullen nu wel last hebben van lasogen…..
Ik rommel lekker met mijn camera en ik denk dat er zowaar een paar leuke plaatjes bij zitten.
Na 51 minuten klimmen we weer op de steiger, het was een leuke fotoduik met een maximale diepte van 8,4 meter. Eenmaal weer op de parkeerplaats, (ja weer die dijk over) set af, pak uit, muts op, jas aan lekker een beker koffie met kerstkrans van Merel en boterkoek die ik meegebracht heb. De miezerige regen van vanmorgen is opgehouden, dus we kletsen nog een tijdje na, gezellig!

Dicky, Merel, Veerle, Joke, Anja, John, Lia en anderen bedankt voor jullie gezelligheid!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief