Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Eric Staal – Yesssss, ijsduiken op Bussloo!

Luchtbellen, contouren, duiken onder het ijs is iets speciaals. Voor Duikreporter en onderwaterfotograaf Eric voldoende reden om een ijsduik te maken zodra dat kan! 

Yesssss…..

Nadat ik al 2 dagen jaloers op de kant had staan kijken naar duikers die onder het ijs gingen, mocht ik op Valentijnsdag zelf onder. Even appen met een bevriende instructeur waarvan ik wist dat hij zou gaan ijsduiken en het was geregeld. Mijn ijsduikspecialty heb ik in 2002 al gehaald, in mijn natpak (omdat ik nog geen droogpak had….), dus ik mocht gewoon een duikje meeduiken. Op locatie was ik best onder de indruk van de organisatie! Ze hadden een verwarmde tent, en ook was er een extra dik touw gespannen waarlangs je als duiker de helling kon afdalen richting het water. Super veilig! Natuurlijk even de seinsignalen herhalen met de seinmeester en ik kon onder……

Eric-Staal-20210214-1voorduik-106478

Eric-Staal-20210214-2onder-106478

Eric-Staal-20210214-3harry-106478

Het leukste van het ijsduiken vind ik de vele verschillende contouren in en onder het ijs. Daarom ben ik ook steeds in de buurt van de ijslaag gebleven en kon ik na de duik niet eens antwoord geven op de vraag hoelang ik gedoken had, omdat mijn computer dat niet registreerde….. Luchtverbruik is ook vaak laag, en het is meestal de koude die jij of je buddy ervaart die bepaalt hoelang je in het water blijft.

Natuurlijk had ik de tips van Ron Offermans gelezen over het fotograferen onder ijs, voorbereiding is belangrijk! En ik heb mijn best gedaan om van alles te fotograferen, veel ijs en bubbles, en natuurlijk diverse foto’s van buddies onder het ijs.

Eric-Staal-20210214-4ijs-106478

Ik kwam uiteindelijk nog steeds warm het water uit (verwarmde zooltjes in je droogpak is best lekker) en vond het een geslaagde duik. De warme choco op de kant had ik niet echt nodig om op te warmen maar smaakte prima.

Harry en de anderen van Duikvereniging Bussloo en Bussloo-divers bedankt voor een geslaagde dag! Hopelijk tot volgend jaar.

Eric-Staal-20210214-5ijs-106478

1 reactie

  1. Geen enkel probleem Erik jij bent welkom op de volgende ijsduiken .trouwens een ieder die het wil is bij ons welkom

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief