Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

St. Eustatius

St. Eustatius biedt meer dan 30 beschermde duikplaatsen met elk een eigen boei. De duiken zijn erg afwisselend en de korte vaartijd spreekt veel duikers aan. Of je interesse nu oude of nieuwe wrakken, wanden of riffen zijn, er is voor ieder wat wils. Wil je een dagje niet duiken, verdiep je dan in de historie die je overal op het eiland vindt.

348_statia1Algemene info

Hoofdstad: Oranjestad
Aantal inwoners: 2100
Taal: Engels, Nederlands (officiële taal), Spaans
Valuta: Antilliaanse Gulden
Reisdocumenten: Voor reizen naar St.Eustatius is een paspoort vereist, geldig tot min. 6 maanden na verblijf

 

Duiken

Statia biedt ook een vol assortiment aan onderwaterleven, maar de meest besproken zijn toch wel de zeldzame Flying gurnard en de grote aantallen schildpadden en stekelroggen. Deduik omstandigheden zijn zeer comfortabel met een watertemperatuur die varieert van 26 tot 28 graden Celsius. Het zicht is gewoonlijk 25 – 40 meter en het wateroppervlak is over het algemeen kalm. De tijd tussen twee duiken in wordt meestal terug aan wal doorgebracht.

Klimaat

Sint EustatiusRTEmagicC_348_statia5_01 heeft een tropisch klimaat dat wordt gekenmerkt door veel zon, over het algemeen weinig regenval en de bijna altijd aanwezige verkoelende passaatwind. Deze passaatwind is het grootste deel van het jaar oost, gedurende de laatste drie maanden van het jaar zuidoost. Het orkaanseizoen in het Caribische gebied loopt van augustus tot eind december. De ABC-eilanden liggen geografisch en klimatologisch gezien op dezelfde lijn. Er heersen tropische temperaturen, gemiddeld tussen de 28-30°C. De meeste regen valt in de periode augustus tot en met december. Het grootste gedeelte van de dag is het gewoon zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing kan zorgen. De warmste maanden zijn augustus tot en met oktober, omdat het in deze maanden minder waait

j f m a m j j a s o n d
Temperatuur lucht 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28 28
Temperatuur water 26 26 26 26 26 26 26 26 26 26 26 26

Wat kun je op St. Eustatius nog meer doen?

  • Statia heeft stappen ondernomen om de natuurlijke schoonheid van RTEmagicC_348_statia4het eiland te behouden door een nationaal park te creëren in en om “The Quil”. The Quil is een uitgedoofde vulkaan met een regenwoud in de krater. Rondom de vulkaan zijn vier paden uitgezet met panoramisch uitzichten op omringende eilanden en genoeg wild om je tijd aan de oppervlakte te vullen.
  • In Oranjestad zijn de historie en verschillende activiteiten terug te vinden.
  • Een dagje naar Saba of Sint Maarten vanuit St. Eustatius is een optie.
  • Fort Oranje, dat de vele zeeslagen wel overleefde, is prachtig gerestaureerd en biedt een schitterende aanblik.
  • De ruïnes van de Honen Dalim Synagoge en het bijbehorende kerkhof getuigen nog van de eens bloeiende Joodse gemeenschap op het eiland. De historische bezienswaardigheden en de nog ongerepte natuur maken St. Eustatius tot een ideale vakantiebestemming voor mensen die houden van cultuur en gesteld zijn op hun rust.

Wat je niet mag missen…

  • Nationaal park in en om “The Quil
  • Fort Oranje

Aanvullende info over St. Eustatius

Het eiland behoort met Saba en Sint Maarten tot de Bovenwindse eilanden. Het eiland wordt door de plaatselijke bevolking Statia genoemd. Het is 21 km² groot.

De informatie en de bijbehorende foto`s in de rubriek Landen-/Regio-info worden aangeleverd door de officiële toeristische instantie van het land/de regio of door de PR-vertegenwoordiging in Nederland en/of België.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief