Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Nog één keer zeepaardje(s)

De zeepaardjes hebben Duikreporter Leendert in hun greep… nog eenmaal zoekt hij ze op om ze aan zijn buddy te laten zien.

Hans had dit jaar nog geen zeepaardje (Hippocampus hippocampus) ontmoet en voor zijn vakantie wilde hij nog een poging wagen. Marco en ik zijn de beroerdste niet dus zo staan we ons op deze maandagmorgen om te kleden bij de Bergse diepsluis. Onderweg was het mistig maar gelukkig schijnt hier de zon al is het zwakjes. Ik had van te voren nog bij Lia geïnformeerd en zij wist slechts 1 plekje te melden. Toch gaan we vol goede moed op weg. Het zicht is redelijk. We duiken gelijk onder en slaan linksaf. We passeren het ene na het andere tentje, inclusief degene waar Marco een paar weken geleden nog een exemplaar tegenkwam, maar niets hoor. Na een tijdje raken we Hans kwijt en even later zie ik Marco ook niet meer om hem verderop weer ineens tegen te komen. We gaan nu samen verder maar het wil niet lukken. We worden ook nog eens in verwarring gebracht door nieuw geplaatste stokken. Ik raak Marco opnieuw kwijt maar dan herken ik een opvallend tentje. Hier iets naar rechts moet het zijn, een rijtje stokjes naast elkaar. Daar zaten er eerst twee maar nu kennelijk nog maar eentje. Ze doemen al snel op en ik begin nauwkeurig te speuren. En jawel, bingo! jammer voor Hans. Ik check wel even mijn lucht. ik ben al ruim een uur onderweg en zit al aardig onder de 100 bar. Het is ook weer de eerste keer in lange tijd dat ik mijn optische snoots mee heb.

20231023_008PA235314-124527

20231023_015PA235322-124527

Dat is toch wel weer even wennen. het lukt om een paar aanvaardbare foto’s te maken maar dan is het toch echt tijd om terug te gaan.

20231023_017PA235324-124527

Al snel zit ik weer bij de helling en zwem pardoes tegen kluitjes zonneroosjes (Cereus pedunculatus) aan.

Die nemen we nog snel even mee. Het wordt zo weer een lange duik. na 95 minuten sta ik weer bij de trap. Hans en zelfs Marco, zijn er al uit. Na wat dubben besluit ik geen tweede duik te maken. Hans wil nog wel naar de Brouwersdam en Marco moet nog bij Onderwaterhuis langs.

Duiktijd 95 min., watertemp.: 15 graden.

20231023_025PA235332-124527

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief