Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter / Foto en film

Sandra Boerlage – Bali Photo Experience

Duikreporter Sandra Boerlage ging mee naar Bali met de Photo Experience. Ze deelt de belangrijkste lessen met ons. Deze keer: flitsergebruik bij macrofotografie.


Datum:  maart 2016
Duiklocatie: Bali

duikreport-call-to-action-350x85

In maart ging ik mee met de Photo Experience reis naar het Kubu Indah Resort in Bali. Het schitterende resort lag in een prachtig landschap met uitzicht op zee; het vakantiegevoel en de duikkriebels waren er meteen. Mijn missie was vooral om in alle rust te kunnen duiken en hierbij te fotograferen, maar zeker ook om wat verder te komen in mijn fotografie. Het was dan ook leuk om aan mijn leerdoel te werken:

– meer uit flitsers en belichting te halen
– meer te weten te komen over diafragma en sluitertijd
In mijn vorige reis ben ik voornamelijk bezig geweest met de flitsers manueel bedienen en heb ik weinig gedaan met sluitertijd en diafragma. Goed dus om hier verder mee te gaan en uit mijn veiligheidszone te kruipen.

Voor de flitsers was het het doel om naast het manueel bedienen nu eens de stand te verplaatsen, want ik merkte dat ik hier weinig mee deed. Bij macrofotografie hield ik deze vaak in dezelfde stand, terwijl ik in de workshop “belichting en flitserpositie” had gehoord dat er echt heel veel mogelijkheden zijn. Een goed doel om mee te gaan spelen deze reis, met daarbij wat hulp en begeleiding natuurlijk. Deze was er volop en door het gebruik van langere flitsarmen heb ik ook echt kunnen oefenen. Soms leverde dit een donkere foto op, maar je kan het nu eenmaal niet in een keer goed doen. En hoe leuk is het om hulp van je buddy te krijgen als hij ziet dat je flitser net achter een stukje koraal zit.

Al met al een goed begin van de vakantie met een gezellige groep van dertien man met veel gedrevenheid en enthousiasme. Dat belooft veel goeds om verder te komen met mijn leerdoelen.
Hoeveel verschil de flitser in een foto kan maken, zie je bij onderstaande foto’s.

_3204145garnaal flits 3-33982 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Dit bericht delen

Sandra Boerlage

Ik ben Sandra Boerlage en duik sinds 2004. Het duiken vind ik echt een geweldige hobby en om al het moois wat ik zag te delen ben ik foto's gaan maken. Een leuke en uitdagende bezigheid.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten