Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Geen ONK stress, gewoon optimaal genieten

Datum  19-05-2014
Locatie  Bergse diepsluis

Na een zondag vol drama voor Duikreporter John gaat hij nu gewoon lekker duiken. Camera en vaste buddy gaan mee.

l3Duik 662
Na het drama van gisteren heb Lia en ik samen maar een soort troost duik gemaakt en wat voor eentje ik was van plan om 2 onderwerpen te oefenen macro en visportret maar het werd een gewoon genieten duik niks oefenen gewoon mooie foto’s maken.
Ik kom aan op de parkeerplaats van de BD, Lia is al aanwezig en we gaan nog even aan de waterkant kijken als we daar aankomen ziet het er redelijk uit in ieder geval goed genoeg voor macro foto’s.
Omkleden en op naar het water ik ga te water en als ik alles op en aan heb steek ik mijn hoofd onderwater, YES wat een zicht op dat moment heb ik een klein beetje spijt dat ik geen groothoek heb meegenomen maar het maakt niet uit wat een zicht.
De eerste 10 minuten ben ik echt bezig om een onderwerp te zoeken om te oefenen maar een tijdje geef ik dat op ik ga gewoon fotograferen wat ik tegen kom en dat maakt de duik in eens een stuk leuker.l4
Onderweg kom ik garnaaltjes tegen en ik wil wat witbalans instellingen proberen en het resultaat is echt een stuk beter, het garnaaltje is witter en de blauw gele kleuren die op zijn benen zitten komen veel mooier uit, weer wat geleerd vandaag.
We gaan een klein stukje dieper maar ik krijg echt van last van mijn oren en mijn neus ik heb echt moeite met klaren dus ik geef aan dat ik niet dieper ga maar het is mooi genoeg op deze diepte.
Dan kom ik nog mooie zeenaalden tegen een mooie groene in het rode wier dat steekt mooi af maar elke keer als je afdrukt draait hij zijn kop van mij af maar ik blijf volhouden en eindelijk na tig foto’s staat hij er mooi op.
l2Ik zie heel veel ruthensparrs grondels ik weet niet precies wat de vrouwtjes en de mannetjes zijn maar ik zie wel als er 2 dezelfde dicht bij elkaar komen dan gaan de hele mooie gekleurde rugvinnen omhoog en laten ze zien wie de grootste is echt haantjes gedrag dus maar jammer genoeg heel erg moeilijk om op de foto te krijgen.
En natuurlijk zijn er de vele kreukels (alikruiken) ook een favoriete onderwerp voor mij, als je een onderwater loep heb moet je deze slakjes eens goed bekijken ze hebben een mooie zwart grijze tijger kleur en naast de voelsprietjes hebben ze ogen ik vind het een mooi onderwerp maar ook moeilijk om op de foto te zetten want meestal als je te dichtbij komt trekken ze zich terug in hun huis, ook deze keer was het niet gelukt helaas.
Lia sent naar mij en ze heeft 2 hele kleine snotolfjes in een wakame blad gevonden als ik kijk zie ik inderdaad 2 hele kleine snotolfjes ze zijn mo eilijk te zien want ze hebben de dezelfde kleur als het wakame blad en zet zitten elke keer aan de andere kant van het blad en als ik nog verder zoek vind ik zelfs een derde snotolfje helemaal verstopt aan de onderkant van het wakame blad.

Ik zoek nog wat slachtoffers om op de foto te zetten sommige willen wel maar de meest zijn niet gediend om met zo’n voorzet macrolens bekeken te worden na een tijdje heb ik de voorzetlens eraf gehaald en probeer ik oorkwallen van heel dichtbij te fotograferen het zijn hele grote oorkwallen en je ziet er elke keer wel een paar zwemmen soms zwem je er pardoes tegenop.
Lia seint weer een keer en als ik ga kijken zie ik een prachtig klein snotolfje, ten opzichte van de andere snotolfjes is deze mooi getekend en hij is net wat groter en hij blijft redelijk voor de foto zitten ik denk dat ik een paar mooie foto’s maak en ineens zwemt het kleine snotolfje op en zwemt naar mijn camera en hij gaat boven op mijn poort zitten en hij is niet van plan om weg te gaan ik zwem naar Lia en laat het kleine snotolfje zien daarna gaat hij zelfs op het beeldschermpje van de camera zitten ik denk dat hij het eens uit mijn standpunt wil zien, schitterend.l5
We draaien om en zwemmen weer richting de trap, onderweg zie ik nog veel mooie paarde anemonen en nog flink aantal zeenaalden grondeltjes en een paar plooislakjes en natuurlijk kom ik mijn dahlia ook nog tegen, even daarvan een fotootje maken en we gaan weer verder en dan zie ik ineens nog een aar zeebaarzen zwemmen het zijn de eerste die ik van het jaar zie, erg mooie vissen daarna zwemmen we naar de trap en gaan eruit.
We lopen naar de auto en het is wat drukker geworden we ruimen de spullen op en drinken een bakje koffie en praten nog na over een hele mooie duik anders kan ik niet zeggen, Lia bedankt voor een hele mooie duik.

Ik ben ongeveer 95 minuten onderwater geweest, ik ben rond 09:30 te water gegaan, de watertemperatuur was 15 graden, het zicht was goed tot heel goed, ik ben max 3meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief