Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – Wat een belevenis!

Twee weken op een boot door de Malediven. Duiken, duiken en duiken met walvishaaien, manta’s en haaien. Duikreporter Sandra laat het zien!

 

Datum 16-11-2013 tot 1-12-2013
Locatie Malediven
 

Weer een nieuwe vakantie geboekt. Bepakt en bezakt gingen mijn buddy Bart en ik op weg naar de Malediven. Ditmaal voor een duiksafari onder leiding van Bas ven der Mee, voor ons allebei een hele nieuwe ervaring. Spannend dus, zou het wel wat voor ons zijn? Worden we niet zeeziek? Klikt het met de rest van de groep? Ach we gaan het wel zien.
Op Male ontmoeten we Bas en de hele duikgroep, je stelt je voor en binnen een mum van tijd ben je dan ook weer de namen vergeten. Maar deze zaten al snel in ons hoofd tijdens de eerste dagen.
Met de dohni werden we naar de GTM Cruiser gebracht, ons verblijf voor de komende 2 weken. Een hartelijk ontvangst door de bemanning en een kleine uitleg over de regels van de boot werd gevolgd door en kamer indeling en het uitpakken van de koffers. Alle duikspullen werden op de dohni gebracht om ’s middags al een duik te maken, iedereen een beetje moe maar wel met heel veel zin.

Een duik om even al je spulletjes te checken en vooral te stoeien met je decoballon. Wat heb ik hier mee gelachen zeg, er zat bij mij meer water in dan lucht. En Bart bracht het er ook al heel goed af door meteen zijn schroef die aan het koortje van de boei zat te laten vallen, oeps. Nog genoeg duiken om hiermee te oefenen de rest van de vakantie zou je zeggen, als je tenminste niet na 2 duikdagen gewoon je hele decoballon verliest. Je vraagt je af hoe is het mogelijk, maar het is Bart gelukt. Voor mij een voordeel kon hij met die van mij stoeien en hoefde ik alleen maar aan te sluiten.

Na deze duik was het elkaar een beetje leren kennen onder het genot van een lekker diner om vervolgens langzaam richting onze hut te gaan voor een goede nachtrust.
En zo begon onze vakantie dan echt met iedere morgen een vrolijke Bas die ons wekte met de woorden : koffie, thee, briefing!!! Knap hoor hoe wakker je al kan klinken om 05.30 uur in de ochtend. Wij hadden dat bakkie wakker echt wel even nodig om even bij te komen. Hierna waren we er helemaal klaar voor en gingen we na een duidelijke briefing op de dohni die ons naar de duikstek bracht.
Na de duik stond het ontbijt op ons te wachten en konden we even uitbuiken tot de volgende briefing weer plaats vond. Ook na deze duik kregen we een lekkernij bij de thee/koffie om hierna te chillen in de zon/foto’s te bekijken of sterke verhalen te vertellen. Tot we weer hoorden: briefing!!!
Allemaal paraat, met foto/film apparatuur in de hand luisterde we aandachtig om daarna enthousiast op de dohni te gaan voor weer een plons in dit mooie water.

Bij de vaartocht richting de GTM Cruiser werd er enthousiast over de duik gesproken en was er bij terugkomst nog even de gelegenheid om te relaxen voordat het tijd was voor het diner.
Helemaal top geregeld was dit. Zelfs bij een kleine tegenslag van een kapotte generator en geen stroom stond de bemanning paraat en werd er gekookt met zaklantaarns en kaarslicht.
De sfeer op de boot was ook reuze gezellig en er zijn dan ook veel gelachen. Elkaar foto’s/films laten zien die je tijdens een duik geleerd heb, tips aan elkaar geven hoe je een instelling kan doen en elkaar een beetje leren kennen.
Ik vond het zeker een gezellige groep aan boord en ook de avond die we in het donker moesten doorbrengen was een bijzondere, met zijn allen naar de sterren kijken en slapen op het dek. We maakten er gewoon wat gezelligs van, goed komt het vast wel.
In totaal hebben Bart en ik 34 duiken gemaakt, waarbij bij elke duik wel wat te beleven was. Wat hebben we veel gezien, van kleine tot grote dingen. Ik heb dan ook van elke duik genoten en had bij sommige duiken echt het idee dat ik in een aquarium aan het zwemmen was, zoveel verschillende vissen waren er te zien. De toppers van deze vakantie waren voor ons de walvishaai en de vele haaien. Wat hebben we een mazzel gehad zeg. Maar wat ik zelf ook helemaal geweldig vond waren de manta’s, die een hele show weg gaven pal voor je neus bij een nachtduik. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de 2 wrakken die we bedoken hebben, ja ik kan niet anders zeggen dat deze vakantie echt een aanrader is.

Wat gingen die weken snel en wat zou ik graag weer terug gaan.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief