Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Frank de Bruin – Nachtduiken bij Malmok Aruba westzijde

Datum  januari 2015
Locatie Malmok, Aruba

Droom even mee… Het is tijd voor een duik op een heerlijke zwoele avond, met een watertemperatuur van 26 graden. Droom? Voor Frank niet, duik lekker met hem mee in dit Duikreport!

Lekker begin van de avond: een duikje bij Malmok. Het is erg rustig aan de waterkant, alleen lokale mensen die aan het bbq-en zijn. De zee ligt er rustig bij en de maan geeft een mooi licht effect over de zee.
Na het omkleden rustig het water in; lekker die water temperatuur van 26 graden. Heerlijk warm, ondanks dat het behoorlijk afkoelt boven water. Nog maar net onderwater komt er gelijk een murene op ons af die er niet van gediend is dat we onderwater zitten, maar na een ogenblik kiest hij er toch maar voor om ervan door te gaan, want we zijn te groot voor hem als prooi.
trunkfish_llrVerder onder water is het nog wat rustig. Na een minuut of 10 komt het nachtleven op gang. Het ene na het andere nachtdier komt voorbij. Octopus en verschillende soorten vis komen op het licht af van de lamp die we bij ons hebben.
Na een duikje van 45 minuten willen we er uit gaan. Tot er ineens pijlinktvisjes voorbij komen en we gelijk weer afgeleid zijn. Het duikje wordt weer iets langer tot we er na een kwartiertje toch maar uit gaan. Tijdens het omkleden is het goed te merken dat het winter is op Aruba, het is redelijk goed afgekoeld en met 22 graden best fris hier. Onderweg naar het huisje even bij Starbucks gestopt voor een bak koffie, warme chocomel en een lekkere brownie erbij.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief