Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – Genieten op Curaçao

Datum 28 maart 2015
Locatie Curaçao

Duikreporter Sandra gaat een weekje helpen en fotograferen bij een opleiding. De locatie is niet al te vervelend… Curaçao!

Ik was hoog nodig toe aan een kleine break en kreeg de kans een weekje mee te gaan naar Curaçao, wat op zich natuurlijk geen straf is. En dan ook nog de vraag of ik wilde helpen begeleiden en foto’s maken bij de open watercursus voor een aantal bemanningsleden van de Zr. Ms. Zeeland. “Ja, leuk!’ was mijn antwoord hierop dan ook meteen. Ik heb in het verleden vaak geholpen met open water opleidingen, maar dat was in het zwembad.
Op zaterdag ging ik ’s morgens om 8.15 uur mee de bemanning van Zr. Ms. Zeeland op halen. Daar ontmoette ik Mick van Blue Bay Dive die tevens hielp de mensen op locatie te krijgen. Toen we iedereen bij elkaar hadden was het een kwartiertje rijden en kwamen we aan bij Blue Bay Dive direct gelegen aan het strand van Blue Bay Curacao Golf & Beach Resort. Mick is nu bijna een jaar eigenaar van Blue Bay Dive en gaf ons een kleine rondleiding door de school. Ik moet zeggen dat hij het heel goed voor elkaar heeft: een perfecte locatie, een mooie shop, een apart leslokaal en allemaal nieuw duikmateriaal voor verhuur. Iedereen werd voorzien van een uitrusting en we maakten ook kennis met Caremi, de duikinstructrice, die een aantal van de bemanningsleden ging opleiden voor de avanced.HvdP-34
De eerste dag bestond de groep uit zeven mensen, waarbij twee instructeurs (Sandra en Joyce) en twee divemasters in opleiding (Paula en John). De groep was zeer enthousiast en kon gelijk beginnen met de praktijk aangezien ze aan boord al allemaal geslaagd waren voor hun theorie. Al snel was iedereen klaar en konden we te water.
Wat heerlijk om direct tussen de vissen kennis te maken met duiken. Eerst even voelen hoe het voelt om te ademen door de automaat, je gezicht onderwater en dan lekker onder. Allemaal netjes bij elkaar en iedereen prima op zijn gemak. De ochtend begonnen we met de skills in beschut water en dit ging bij iedereen goed. Na de eerste versie skills was het tijd voor een rondje zwemmen. Het is leuk om te zien hoe de cursisten dan genieten met een glimlach van oor tot oor en een automaat in hun mond. Er was ook van alles te zien. Helemaal vol waren ze van hun beleving en het eerste wat je hoort als je weer boven water bent is hun verbazing over de rare vissen in dit gebied. De meest rare vis was een mooie platvis met een antenne op z’n kop.
HvdP-9Na een kleine pauze met een lekkere lunch was het tijd voor het volgende gedeelte van de cursus. Deze bestond uit oppervlakte skills en een aantal onder water skills in beschut water. Dit ging hun goed af met de nodige grappen onderling, dus op naar duikdag twee met weer veel lol.1curacao_2015_ow_5

 

 

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief