Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – Genieten op Curaçao deel 2

Datum 29 maart 2015
Locatie Curaçao

Ook op zondag stonden we om 8.15uur bij Zr. Ms. Zeeland om iedereen op te halen, met vandaag twee open waters erbij. Aangekomen bij Blue Bay dive werd de groep cursisten in tweeën verdeeld. De groep van de dag ervoor ging verder met Joyce,Paula en John. En Sandra en ik namen de twee nieuwkomers onder onze hoedde. We startten met een kleine briefing en voor de nieuwkomers uitleg over hoe het setje in elkaar gaat, toen kon het aantrekken van de uitrusting beginnen. Dit zorgde binnen een mum van tijd voor een grote lachpartij want een van de bemanningsleden van Zr. Ms. Zeeland had wel een hele aparte wetsuit aan.

duikreport-curacao-19062015-image2Hij moest hebben gedacht ‘Ik voel me als krokodil in het water en dat zal ik laten zien ook.’ Hij had veel bekijks en zelfs op de strandstoeltjes zag je de nodige glimlachen op gezichten verschijnen.
Eenmaal aan ging hij er natuurlijk ook mee te water! Wat een lol en ook totaal geen last van de extra zwaarte die het pak met zich meebracht in het water.
Hij bewoog zich hartstikke vrij en uit eigen ervaring weet ik dat zo n pak best zwaar kan worden.

 

 

duikreport-curacao-19062015-image1

 

Na de pret gingen we aan de slag met de skills die op het programma stonden. Binnen een mum van tijd waren sandra en ik door de eerste skills heen en hebben we Frits en Tobias nog een stukje van het rif kunnen laten zien. Wat een mazzel hadden die twee! Gewoon bij de eerste duik een inktvis zien. Hoe gaaf is dat! Na deze beleving was het tijd voor een kleine adempauze en een stevige lunch samen met de andere groep die ook weer een stukje verder waren met hun skills.
Na de lunch gingen we gewoon weer vrolijk het water in om daar voornamelijk aan de oppervlakte en in beschut water bezig te zijn. Heerlijk, met een watertemperatuur van 27graden. De skills gingen, zoals ik ook niet anders had verwacht, reuze goed en er werden door de heren wat eigen skills bijgevoegd, waarbij ze ook met vlag en wimpel slaagden.
Bijna tegelijk kwamen we met de andere groep het water uit. De andere groep ging na een verkoelend drankje en een kleine snack het water weer in voor hun laatste duik van de open water cursus. Ik kon het niet laten om hierbij te zijn en te genieten van hun plezier. Het ging om een stukje navigeren zowel aan de opervlakte als eronder voor dat de vrije duik kon beginnen.
De vrije duik werd geleid door Paula en John. duikreport-curacao-19062015-image3Ze lieten de mensen een mooi stuk rif zien en lieten ze kennis maken met een aantal nieuwe onderwaterwezens. Ze hebben naast het rondkijken naar al het pracht ook voor loodvisje gespeeld en de nodige grappen en grollen uitgehaald. De vrijheid en pret van onder water is er zeker. Het was dan ook niet gek dat we na bovenkomst deze groep mochten feliciteren. En geslaagd voor een brevet betekent natuurlijk een drankje. Dus snel de spullen spoelen en opruimen om heerlijk in de zon te genieten van bier en pinicolata’s. Proost op maar veel goede duiken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief