Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Lange naam, klein visje

Tijdens een nachtduik zijn er altijd bijzondere dingen te zien, maar dit keer vindt Duikreporter Dirk Van den Bergh een wel heel bijzonder paartje visjes.

Vermits we deze morgen vroeg bij de Blue Hole waren hebben we nu vijf uren oppervlaktetijd gehad alvorens we om 17.20 uur ondergaan voor nog een nachtduik. Die doen we bij Mashraba, het huisrif van het duikcentrum Liquid Adventures, op 100 meter van ons hotel “The Bridge”. We zijn slechts met drie: Annemie als gids en Petra als buddy.

We hebben al meteen prijs! Twee mooie dwergkoraalduivels laten zich mooi in beeld nemen.

Dirk-Van-den-Bergh_20181204_gewone-dwergkoraalduivel-75058

Even verder is onze duik al meteen geslaagd! We ontmoeten een paartje dwergvleugelpaardvissen. Ze zijn klein (max. 8 cm) en hebben dezelfde kleur als de omgeving waar ze leven (zand-, slib-, grind- en gruisbodems). Hierdoor worden ze zelden gezien.

Dirk-Van-den-Bergh_20181204_dwergvleugelpaardvis-75058

We houden geen halt bij de sculpturen (waar altijd veel leven zit) omdat we aan het grote koraalblok, dat op 28 meter ligt, willen geraken. Hier kan je in een spiraal rondom heen zwemmen. Beneden ligt een blauwgestippelde pijlstaartrog te rusten. Sorry voor het storen!

Dirk-Van-den-Bergh_20181204_blauwgespikkelde-pijlstaartrog-75058

Op deze diepte gaat het weer snel met mijn lucht en na 27 minuten beginnen we aan de terugweg. Op de zandvlakte valt van alles te ontdekken. De meeste aandacht gaat naar de anemoondragers. Die kom je ook niet elke duik tegen!

Dirk-Van-den-Bergh_20181204_anemoondrager-75058

Een grijze murene baant zijn weg tussen het gras. Een witgevlekte kogelvis (zie titelbeeld video) en een maskerkogelvis komen even dag zeggen in mijn lens!

Dirk-Van-den-Bergh_20181204_maskerkogelvis-75058

We sluiten af met een geelgevlekte egelvis die zich deze keer niet opblaast … Van zo’n nachtduik voelt een mens zich meteen een stuk beter! Morgen is het alweer de laatste duikdag …

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief