Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Topavond

Op een doordeweekse avond het nuttige met het aangename combineren. Zeker zinvol, maar is het ook een leuke duik?

Datum 17 april2014
Locatie Zoetersbout

Dit is echt een tijd geleden, op een doordeweekse avond even lekker een duik gaan maken. De afspraak me Lilian is dan ook eigenlijk wel 2-ledig. Lekker duiken, maar ook overleg over de nieuwe folder die gedrukt moet worden voor de wandelingen die we vanaf dit seizoen organiseren. Nu we de organisatie hebben overgenomen, en voor alles moeten zorgen, blijken ook de folders op. Kunnen we daar meteen onze draai aan geven.
We spreken om half 7 af bij de Gouden Leeuw. Van daaruit rijden we naar Zoetersbout. Daar aangekomen blijken we helemaal alleen. Mooi, dan hebben we in ieder geval geen duikersstof onder water. We kleden ons om en kunnen bij het net afgaande water, heerlijk comfortabel te water bij de trap. Er staan best wel wat golven door de wind, en als je je dan lekker aan de trapleuning kunt vasthouden is dat wel erg fijn.
De temperatuur is prima en het zicht zit ook al mee. Binnen no time heeft Lilian al een baby snotolfje te pakken. Echt een speldknoppie nog, zo klein. Schattig gewoon. We zwemmen door naar de punt, op zoek naar kleine slakdolfjes, maar die vinden we niet. Verder naar de punt begint het wat te stromen, maar het is goed te doen. We zien niet veel bijzondere dingen, maar genieten van de rust en al het niet superspeciale leven onder water. Op de kop stroomt het pittig, net als we een knaloranje snotolf zien. Een prachtig, levendig mannetje, maar zonder nest. Echt bizar, eerst vind je jonge snotolfjes en even verder een mannetje dat nog aan paren toe is. Ik probeer het beestje op de foto te krijgen, maar zoals al heel veel de afgelopen weken, weigert mijn flitser. Grrrrr, ik ben dit echt beu. Ben er al een keer mee bij de winkel geweest, maar daar deed ie het natuurlijk feilloos. Maar iets klopt er duidelijk niet. Lilian neemt wat foto’s van dit kleurrijke exemplaar en we besluiten ons terug achter de dam in de luwte te begeven. We zijn inmiddels al een tijdje onderweg en het is sowieso tijd om terug naar de instap te gaan. We blijven lekker speuren en vinden nog wat mini snotolfjes.
En tot mijn verbazing, en vreugde, vind ik 2 satijnslakken. Ik heb die nog niet eerder (bewust) gezien. Kan me, nu ik ze zie, voorstellen dat ik hier al heel vaak overheen gezwommen ben. Als we bij de instap terug komen, zijn we het volkomen eens, dit was een superleuke duik. Helaas is het inmiddels zachtjes gaan regenen. We kleden ons snel om en besluiten om ons bakkie, met overleg over de folder, even in Bruinisse te gaan doen. Als we later naar de carpoolplaats terug rijden, kijken we terug op een geslaagde duik en nuttige avond. Mooi toch, zo op een doordeweekse donderdagavond!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief