Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – Een dagje cursus met Karin en Ron

Locatie Cursus lokaal bij onderwaterhuis

Sandra vond dat het tijd was voor wat extra hulp bij haar onderwaterfotografie. Tijd voor wat extra theorie en oefeningen van Karin Brussaard en Ron Polet.

Ook al heb ik al behoorlijk wat foto’s gemaakt in het buiten water, toch liep ik toch elke keer tegen het gebruik van de flitsers aan. Het onderwerp was helemaal niet belicht of juist te veel. Om dan nog maar niet te spreken over de stof die vaak op mijn foto’s te zien is. Tijd voor wat extra hulp naast de hulp die ik krijg met nabespreken van mijn foto’s op Facebook.

Via Karin hoorde ik van de cursus onderwaterfotografie die ze samen met Ron geeft, waarbij de meeste basisbeginselen van het fotograferen worden behandeld. Denk hierbij aan iso-waarde, witbalans, focuspunten, diafragma, sluitertijd en compositie. Maar ook word er gekeken naar eigen leerdoelen. Wie niet waagt, wie niet wint dus zaterdag 6 juni ging ik op pad naar onderwaterhuis waar de cursus gegeven werd. Daar zat ik met een groep gezellige mensen uit verschillende delen van het land om tafel. We startten de dag met een voorstelrondje en de theorie werd in Jip en Janneke taal uitgelegd, erg handig voor mij. Tussendoor was er genoeg gelegenheid om allemaal vragen te stellen en aan het einde van de theorie-ochtend benoemden we allemaal ons leerdoel waar we mee aan de slag konden gaan in zwembad.

duikreport-19062015-image1Na een kort ritje met de auto naar een zwembad in de buurt ging iedereen met de besproken theorie en hun eigen leerdoelen een aantal praktijk-oefeningen doen. Tijdens de praktijk-oefeningen werd er dieper ingegaan op het fotograferen onder water en bracht je het geleerde in de praktijk. Ieder kreeg een eigen Nemo visje waar je je helemaal op uit kon leven. En kwam je er niet uit, dan stak je gewoon je hoofd boven water en was er meteen hulp om je vraag te beantwoorden. Hoe handig is dat.

duikreport-19062015-image3

Voor mij betekende de zwembadsessie vooral het leren te werken met mijn flitsers en het zoeken naar de juiste positie zodat de foto nu eens goed belicht werd en niet zoals ik vaak heb juist maar een kant belicht en af en toe een toevalstreffer. En daarnaast ook nog werken met het manuel bedienen hiervan. Door stapje bij stapje te werken, zag ik duidelijke verschillen. De tijd in het zwembad ging veel te snel naar mijn idee, maar genoeg oefen foto’s geschoten. Daarna was het tijd om de foto’s te bekijken. Conclusie van de dag: een gezellige dag waarbij iedereen een stukje verder is gekomen met fotografie en we allemaal verder kunnen gaan met ons leerdoel. Ik ben in ieder geval de dag erna gelijk het buitenwater ingegaan om verder te stoeien.duikreport-19062015-image4

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief