Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Samen – Het verhaal achter de foto

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar het verhaal kan de foto zeker versterken. Lia van Nieuwenhuizen vertelt het verhaal achter haar ‘Samen’ – de foto die op Duikvaker 2022 in de DuikeninBeeld Foto-expo hing.

Bijna altijd zwem ik aan het begin van de duik richting het mooie platform. Ook deze duik, alleen gaat het deze duik toch even anders. Voordat ik bij het platform ben, kom ik op de bodem dit prachtige stelletje tegen.

Van een geringe afstand zie ik dat een grote en fotogenieke heremietkreeft achteruit loopt en met een van z’n scharen een kleinere schelp stevig vasthoudt. Het eerste wat bij me opkomt, is dat het zeker tijd is voor een andere behuizing. Maar waarom ga je van groot naar klein verhuizen? Dat is niet handig als je groter wilt groeien! Maar wat blijkt? In de kleine schelp zit een kleine heremietkreeft verscholen.  

Het duurt een klein half uur voor de twee aan mij gewend zijn. Ze trekken zich niets aan van mijn aanwezigheid. Dan is het moment daar dat ik met mijn camera met de 45 mm lens de foto’s kan maken die ik in gedachten heb – ik wil ze samen op de foto. Zodra ze erop staan, laat ik ze met z’n tweeën verder scharrelen op de zandbodem bij Tholen. Ik zwem door.

Camera en instellingen

Camera: Olympus OMD Mark II
Lens: 45 mm
Flitser(s): Sea & Sea YS-01
Instellingen: F9, 1/200, ISO 200

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

Jouw foto op Chromaluxe?

Deze foto werd in de DuikeninBeeld Foto-expo op Duikvaker 2022 geëxposeerd – een fotoschilderij dat door Arca Printers & Supplies prachtig werd afgedrukt op Chromaluxe. Heb jij ook foto’s (onder of boven water) die je hoogwaardig wilt laten afdrukken, kijk dan eens naar Chromaluxe!  

Nog veel meer verhalen achter de foto…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief