Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Nieuws

Roze slak wint Oosterschelde Ondersteboven

Bas van der Sanden heeft met zijn foto van de roze naaktslak de eerste prijs gewonnen van het onderwaterfotografiekampioenschap Oosterschelde Ondersteboven.

Dat de Oosterschelde een uniek natuurgebied met bijzonder onderwaterleven is, weten sportduikers uit binnen- en buitenland. Maar bij veel niet-duikers is dat nog onbekend. De Nederlandse Onderwatersport Bond en het Nationaal Park Oosterschelde willen daar graag iets aan veranderen!
Met subsidie van Nationaal Park Oosterschelde is daarom voor de derde keer een onderwaterfotografiekampioenschap georganiseerd: Oosterschelde Ondersteboven. In twee maanden tijd zijn meer dan negentig foto’s ontvangen. “Er zitten prachtige foto’s bij, die erg geschikt zijn om de rest van Nederland te laten zien hoe mooi het onderwaterleven van de Oosterschelde is”, vertelt voorzitter van de NOB Jack de Vries. “Er kan echter maar één foto winnen!”

Dít is ook Nederland
De jury, bestaande uit voorzitter van de Nederlandse Onderwatersport Bond Jack de Vries, burgemeester van gemeente Schouwen-Duiveland Gerard Rabelink, voorzitter van het Nationaal Park Oosterschelde Siebe Kramer, onderwaterfotograaf en WK-deelnemer Arco de Man en onderwaterbioloog Floor Driessen, hebben zich over de inzendingen gebogen en de foto van Bas van der Sanden uit Breda als winnaar aangewezen. “De kleurrijke foto van Bas laat prachtig zien dat dít ook Nederland is,” aldus De Vries. Bas van der Sanden wint een duikcomputer van het merk Suunto Zoop.

Met de loep op zoek
De themaprijs ‘Duiker in Beeld’ is gewonnen door Yvonne Tijmes-Freen uit Bergen op Zoom. “De foto met de duiker en de loep (onder) laat goed zien hoe je in de Oosterschelde kunt duiken,” aldus De Vries. “De Oosterschelde is met het blote oog al mooi, maar als je het van dichterbij bekijkt is het vaak nog veel indrukwekkender.”

Publieksprijs
De publieksprijs ging naar Filip Staes uit Mechelen (België), met maar liefst 136 likes op de Facebookpagina van de Nederlandse Onderwatersport Bond ging deze prachtige foto (midden) met de publieksprijs naar huis.

Expositie
De winnende foto’s van het kampioenschap worden tentoongesteld bij meerdere restaurants en hotels rondom de Oosterschelde. Wil je weten waar je onder andere de foto van Bas kunt bewonderen? Ga dan naar www.oosterscheldefoto.nl, vanaf half december vind je hier de ondernemingen waar de foto’s worden getoond. “Hopelijk worden naast Bas op die manier nóg meer mensen enthousiast over het onderwaterleven van de Oosterschelde!” besluit De Vries.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief