Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Een afterdive

Voor de meeste mensen is een after-dive een gezellige nazit met een drankje. Duikreporter John Landa sluit zijn duikdag af met, hoe kan het ook anders, een duikje.

Duik 898
Na de 2 duiken op de Tertius ga ik nog een klein duikje maken aan de Bergse diepssluis. Ik wil namelijk morgen 2 duiken maken zodat ik mijn 900e duik samen met Lia kan maken voordat ik naar Noorwegen vertrek voor een duiktrip. Ik heb een verse flitser op mijn fibersnoots gezet en ik ga het nog een keer proberen om er iets moois van te maken.

6-J9170292-55561

Ik ga ondiep naar links en het zicht is heel goed te noemen als ik naar de rand zwem en daaroverheen ga kan ik de bodem zien liggen en dat is zo’n 6 meter diepte verschil ik scharrel wat rond maar ik kan niet echt iets vinden om met snoots te fotograferen. Ik ga het toch proberen om de mondopening van een weduweroos te fotograferen alleen moet ik zo dicht bijkomen dat ik een tentakel aanraak en hij gelijk dicht klapt, ik probeer het nog een paar keer maar het mislukt iedere keer.

1-J9170320-55561

Mijn volgende slachtoffer is een heremietkreeftje deze zit in het huisje van een Japanse stekelhoorn waar vroeger voordat de Japanse stekelhoorn zijn intrede deed zag je aan de Bergse diepsluis bijna alleen heremietkreeftjes in een huisje van de kreukel (alikruik) de heremietkreeftjes aan de Bergse diepsuis waren dan over het algemeen heel klein. Nu met de huisjes van de Japanse stekelhoorn worden de heremietkreeftjes een maatje groter eigenlijk is dat best wel grappig of verdrietig dat een exoot het leven van diertjes veranderd.

1-J9170308-55561

Ik probeeer om alleen de oogjes en het vangarmpje van de heremietkreeft te verlichten met de snoots maar het blijkt niet een heel makkelijke opgaaf te zijn als ik dan helemaal in de houding lig om een foto te maken van een heremietkreeftje die dan bijna op mijn lens zit loopt dan net op het moment dat je af wil drukken een paar centimeter opzij, grrrrr!

3-J9170332-55561

Maar na wat uitprobeersels lukt me het redelijk om de ogen scherp op de foto te zetten. Om even een indruk te geven hoe klein de heremietkreeft is de foto is 12 mm breed en de heremietkreeft zit ongeveer 4 cm van mijn lens. Het is weer leuk geweest ik ga er uit loop terug naar de auto ik kleed me om en ga naar huis, moe maar voldaan na zo’n drukke duikdag. Ik ben ongeveer 42 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 18:00 uur te water gegaan, de water temperatuur was 17 graden, het zicht was goed, ik ben max. 3,2 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief