Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Ronald Faber wint zilver op EK!

Zojuist zijn in La Herradura de winnaars van het EK Onderwaterfoto- en videografie 2016 bekendgemaakt. De Nederlandse filmmaker Ronald Faber wint zilver met zijn film The Sea.

Ronald Faber, zilver EKDe afgelopen dagen is in La Herradura, Spanje door onderwaterfotografen en -videografen gestreden om de Europese titel. Voor Nederland deden onderwaterfotograaf Jos Broere (met model en assistent Marloes Otten) en onderwaterfilmer Ronald Faber (met assistente Yvonne Tijmes) mee. De zuiderburen werden vertegenwoordigd door filmer Gery Beeckmans (met assistent Jo De Smedt) en fotograaf Harry Klerks.

Ronald Faber werd tweede met zijn film The Sea, een bijzondere prestatie. Zeker als je bedenkt hoe de films tot stand komen: in vier duiken moet het benodigde onderwaterbeeld worden geschoten, waarna de filmmakers vijf uur de tijd krijgen om de film af te monteren. De titel ging naar de Spaanse filmer Jose Rando Lara, de Duitse filmster Katja Kieslich behaalde brons.

De fotografen vielen niet in de prijzen, ondanks het feit dat Jos Broere maar liefst vier toptiennoteringen behaalde. De titel bij de fotografen gaat naar de Spanjaard Rafael Fernandez Caballero. Ook het zilver ging naar Spanje, brons is voor Frankrijk.
Kijk de film van Ronald hier!

2 reacties

  1. Avatar

    Gefeliciteerd met dit mooie resultaat, Ronald en Yvonne!

    REAGEREN
  2. Avatar

    proficiat 🙂

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief