Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Richard en Mariëlle de Kok – Het mooie Sint Annaland

Datum 25 september
Locatie Sint Annaland

Een duik waar tevreden op terug kan worden gekeken. Richard en Mariëlle zetten een nieuw record in Sint Annaland.

Op deze mooie zonnige vrijdag is het behoorlijk druk bij Sint Annaland. Na diverse babbeltjes en het schudden van handen gaan we gauw te water. Door al die gezelligheid hebben ze nog maar een uur duiktijd over omdat we anders niet op tijd zijn voordat Timo uit school komt. We gaan bij de trap te water. Mariëlle neemt de camera, wat alweer een paar maanden geleden is. Slecht één flitser zonder snoot, de standaardlens en de INON-voorzetlenzen. Onder het mom van less is more. Al vaker is gebleken dat we beter foto’s maken, als we een zo beperkte mogelijke set meenemen. Het zicht is met zo’n 6 meter heerlijk. We scharrelen lekker rond en genieten van de mooie omgeving. Ik vind diverse plooislakken en eentje zit wel heel mooi op en takje.
Ik laat hem aan Mariëlle zien en ze knikt instemmend. Terwijl Marielle er vrolijk op los flitst zie ik een paar meter verder een hele grote gezaagde steurgarnaal. Het is een mooie exemplaar en zeker niet bang aangelegd. Dit zou wel eens een hele goede foto kunnen opleveren. Ik zwaai met mijn lamp als ik zie dat Mariëlle klaar is met de plooislak. Mariëlle gelijk weer aan het werk gezet. Het verbaasd me dat ze zo snel klaar is, want duimpje gaat snel ophoog. Ik ben benieuwd naar het resultaat.
We zwemmen weer verder langs de enorme sponzen en komen talloze kreeften tegen. Ook opvallend veel donderpadden. De zeenaalden spannen te kroon, dit zijn er zeker honderd geworden. Als we richting de baai gaan wordt het zicht langzaam wat minder en wat heiig. Mariëlle probeert nog een van de grondels vast te leggen die altijd zo leuk op de bovenzijde van de sponzen liggen te koekeloeren.
Na 50 min geven we flink gas, want we moeten rap naar huis. Na 65 minuten steken we ons hoofd boven water uit gauw naar de auto. Heel rap omkleden en binnen een kwartier rijden we alweer richting Dordrecht. Rapper hebben we het nog nooit gedaan vermoed ik. Het was weer een hele geslaagde duik en ’s avonds zien we dat de garnaal mooi gelukt is. Haarscherp, mooie kleuren en slechts drie stofjes hoeven weg te poetsen. Sint Annaland, bedankt maar weer.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief