Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Wouter Hoogerwerf – Zeeland totaal: Oosterschelde

Rond deze Oosterscheldeduik moesten de andere duiken gepland worden. Maar de wind staat op de kant en het zicht lijkt bagger. Duikreporter Wouter Hoogerwerf duikt bij de Zeelandbrug.

Om deze duik hebben we heen gepland vandaag. Dit was de reden dat we vanmorgen om 08:00u bij de Inlaag in Wolphaartsdijk stonden. We hebben een klein kwartiertje in de auto om weer op te warmen tijdens de rit over voornamelijk de Zeelandbrug. Op naar de tweede duik van onze Zeeland totaal dag.

Keurig op schema komen we aan bij de Zeelandbrug. Er staat al een auto’tje of 25 en het is dus gezellig druk. Duiken in de drukte is eigenlijk echt niets voor ons maar nu we onze zinnen op deze stek gezet hebben nemen we dat voor lief. De wind staat op de kant en het zicht lijkt van bovenaf al bagger. Ik overweeg zelfs even om m’n camera maar in de auto te laten omdat we ook nogal wat stroming verwachten vanwege springtij. Ik bedenk me dat ik geen losse lamp heb en dat de camera dus gewoon mee gaat, we zien het wel.

PA230682_COPY_PP_DiB-111722

De kentering is hier vaak wat later hebben we gehoord dus we sluiten op ons gemak achteraan in de rij op de trap. Het zicht is precies zoals we verwachtten, ongeveer 1 meter. We duiken onder en komen eigenlijk direct de 1e brugpijler tegen. We besluiten een rondje pijler te doen want hier vinden we regelmatig wat luwte tegen de stroming die ons eigenlijk sowieso nog wel meevalt. Alle soorten krabben denken er hetzelfde over en komen we tegen op de pijler. Ook anemoontjes zijn er in overvloed. Van golfbreker- tot paarden- en slib anemoontjes, ze trekken allemaal aan ons voorbij. We weten zelfs een kleine Dahlia van de andere soorten te onderscheiden.

PA230666_COPY_PP_DiB-111722

Zo nu en dan worden we overzwommen door andere buddyparen maar echte aanvaringen blijven gelukkig uit. Soms lijkt de stroming al omgedraaid te zijn maar dit kunnen ook wervelingen rondom de pijler zijn geweest. In de schaduw van de brug zetten we weer koers richting de kant. We komen naast veel andere duikers nog wat kreeften en een jonge donderpad tegen. Het navigeren voelt raar en waar dat door komt word duidelijk als we ons hooft boven water steken.

PA230676_COPY_PP_DiB-111722

We zitten een heel eind van de trap af want blijkbaar is de kentering nog niet geweest. De stroming is nog steeds richting zee en dat terwijl die al meer dan een half uur geleden omgedraaid had moeten zijn. Gelukkig kunnen we er makkelijk tegenin zwemmen en sluiten we weer aan in het rijtje om het water te verlaten.

Binnen 15 minuten zijn we weer bij ons appartementje met nog een hele middag voor de boeg. We besluiten even te relaxen en pas vanavond nog een duik te maken.

PA230685_COPY_PP_DiB-111722

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief