Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Joost Boerman – Parende zeeslangen

Duikreporter Joost Boerman ontdekt in het water bij Exmouth, West-Australië de meest bijzonder dieren en slaagt erin hun gedrag op de foto vast te leggen.

In Exmouth is de zee boordelvol met dieren die ik nog nooit gezien had. Een week voor dat ik deze foto schoot kwam ik voor het eerst een zeeslang tegen. In het begin heb ik een beetje afstand gehouden maar al snel kwam ik erachter als ik rustig zwom, de slang uit zichzelf naar je toe komt.

Zeeslangen schijnen aardig gifitig te zijn. Dus niet in hun vaarwater komen of hen  aanraken. Als je je hier aan houdt gedragen de dieren zich rustig om je heen.

Enkele dagen later had ik een paar uurtjes vrij voor mijn werk. Lekker het water in. Na een klein uurtje zwemmen zag ik een zeeslang die ik daarna 2 uur heb gevolgd.  Zeeslangen komen, net als schildpadden,  komen ongeveer  elke 20 minuten naar boven om adem te halen.Dat is het  beste moment om een foto te maken omdat ik nog geen flitsers heb.

Uit het niets kwam een andere zeeslang naast de eerste zwemmen. Vrij snel daarna werd het een agressief  worstelen. Ik dook naar beneden om dit schouwspel te fotograferen. Hiervoor kreeg ik maar een paar seconden de tijd. Daarna gingen ze uit elkaar en kwam de meeste witte slang mij heel agressief achterna. Volgens mij vond hij het niet leuk dat ik een foto maakte van hun intieme moment. Ongeveer een minuut lang moest ik hard achteruit zwemmen omdat hij tegen mijn camera aan zwom.

0O3A7268-72351

0O3A7272-72351

2 reacties

  1. WAAAATTT???? Hoe bijzonder is dat om te zien. En er dan ook nog goede foto’s van te maken…. Heel knap!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief