Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Richard en Mariëlle de Kok – Een date met …

Locatie Bergse diepsluis

 

Happie zocht een buddy… Een oproep die Richard en Mariëlle niet konden weerstaan.

Nadat we anderhalve week geleden hadden besloten niet meer naar Happie te gaan kijken, is het toch weer gaan kriebelen. Zoveel leuke foto’s en filmpjes komen voorbij op het internet. En dan vraagt Happie via z’n eigen facebook pagina of iemand nog zijn buddy wil zijn. Tja, wat doe je dan…. die trouwe zeehondenogen kun je natuurlijk nooit weigeren.

Vrijdagochtend dus weer bij de Bergse Diep. Voor de duik nog even met Danielle en Marco Mulder zeehondennieuwtjes uitgewisseld. Erg leuk allemaal. Happie is er al, horen we. Blijkbaar had hij voor de zekerheid met meer buddies afgesproken. In een dichte mist lopen we naar het water. We gaan direct op een diepte van 3 meter naar rechts.

Grijze zeehond of kegelrob (Halichoerus grypus) - Oosterschelde (Oesterdam) - 14 maart 2014

Bij een partij rotsen is hij er ineens weer. Razendsnel manoeuvreert hij om me heen. Links, rechts, boven, onder en nog een keer. De stofwolken stijgen alweer langzaam op van de bodem. Marielle ben ik kwijt en Happie ook. Ik zwem weer een paar meter naar rechts en zie daar Marielle en Happie. Beiden zweven rechtop in het water en Happie geeft Marielle een poot. Ik kom langzaam dichterbij en kan nog net twee plaatjes maken. Happie is erg rustig en doet zijn naam helemaal geen eer aan (gelukkig maar). Hij zwemt nog wat rond en is weer verdwenen. Even later snappen we waarom. Happie had ook nog een date met Danielle en Marco. We genieten met z’n vieren nog even van Happie, maar Happie is uitgespeeld en verdwijnt in het niets. Marielle en ik proberen nog wat snotolfjes te vinden tussen het wakame en gaan nog even bij de dahlia kijken naast het platform.

Grijze zeehond of kegelrob (Halichoerus grypus) - Oosterschelde (Oesterdam) - 14 maart 2014

Twee uur later lijkt de mist verdwenen te zijn en besluit ik nog een poging te doen. Ik ben als enige in het water. Het water is flink gestegen en er schijnt een waterig zonnetje zodat het zicht een stuk beter is dan de eerste duik. Echt perfect voor een mooie foto denk ik. Ik scharrel gedurende 50 minuten tussen de 2 en de 6 meter. Veel milleniumwratslakken, plooislakken en een schol van een centimeter of 30. Een krab zit heerlijk op zijn gemak een gamba te verorberen. Alle wakame die ik tegen kom wordt zorgvuldig afgespeurd, maar helaas geen jonge snotolfjes. Hmmmm, heeft Happie ze misschien allemaal op? Happie laat zich ook niet meer zien. Marielle heeft hem op de kant ook niet meer gespot. Jammer, maar we zullen hem wel een FB-berichtje sturen voor een nieuw afspraak.

 

Wakame (Undaria pinnatifida) - Oosterschelde (Oesterdam) - 14 maart 2014

 

Strandkrab met lekker hapje (Carcinus maenas) - Oosterschelde (Oesterdam) - 14 maart 2014

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief