Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Reizen / Reportagewedstrijd

Bonaire

Nancy van Olffen heeft aan één vakantie zeker niet genoeg om Bonaire onder water te ontdekken. Elke keer opnieuw is er wat nieuws te beleven. Haar verhaal doet mee met de Reportagewedstrijd.

Nancy_van_Olffen

Onze reis begint met het vinden van een hele mooie aanbieding naar Bonaire. Uiteraard ben je er dan nog niet, een pick-up wagen is zeker geen overbodige luxe. Voor de duiktanks vind ik ook een leuke actie, buddy gratis.
Off we  go!

Nancy_van_Olffen

We bespreken nog even met elkaar wat we alle twee graag uit deze reis willen halen. Voor mij is dat natuurlijk duiken en fotograferen, Jeroen wil ook graag wat relaxen en wat van het eiland zien, wat natuurlijk heel goed kan daar. We komen tot een compromis; twee duiken per dag en ook nog wat vermaak boven water.

We starten de eerste avond heel relaxed, ik pak er vast de duikgids Bonaire van Marloes Otten bij. Wat is dit toch een mooi en gedetailleerd boek. De komende tijd wordt dit onze leidraad. Hierin vind je wat je kunt verwachten van een duiklocatie met de meest prachtige foto’s. We krijgen er nu echt wel zin in om zo snel mogelijk koppie onder te gaan!

De eerste nacht.. Storm, onweer, bliksem. Nee! Dit gaat toch niet gebeuren he! Een staartje van de orkaan Matthieu.
Jeroen, gaat ‘s ochtends vroeg kijken. Oil Slick ligt om de hoek, we kunnen het lopend af. Hoge golven ketsen tegen het rif, dat wordt vast niet duiken vandaag. Eerst maar eens bij de duikschool  langs om de tanks op te halen. Daarna kijken we bij de zee en het ziet er rustig uit. Thank god!

Nancy_van_Olffen

De eerste duik is dan toch wat onwennig, we duiken in Nederland nooit samen en Jeroen is geen onderwaterfotograaf, dus hier zullen we een weg in moeten gaan vinden. Het werd een relaxte duik, ik maakte een paar foto’s, probeer hem stiekem als model te gebruiken, wat resulteerde in veel foto’s van zijn achterwerk haha. Maar ik heb geduld:  klein beetje dan!

De tweede duik doen we bij Oil Slick, hier bevindt zich een stevige stalen ladder, zodat je makkelijk te water kan. En wat een verschil met de ochtend! Een fijne rustige zee. We genieten enorm, veel keizersvissen, zacht en hard koraal.

We spoelen de spullen en maken het plan voor de volgende dag Salt Pier! Oh wat ben ik dol op deze locatie! Barracuda’s, Tarpons een Octopus, Schildpadden, scholen vis. Te veel om op te noemen. De Tarpons komen echt heel dichtbij, dit kan ik zeker goed gebruiken met mijn fisheye lens, alles wat je wilt fotograferen moet pal op je lens zitten. Ik kan hier lekker spelen met de Tarpons en ze blijven komen, zo gaaf! Zo kunnen ze wel 2,5 meter en 90 kilo zwaar worden, beste jongens dus.

We horen dat er bij Something Special een zeepaardje zit, we plannen meteen een duik daar, zoeken ons suf, vinden heel veel mooie kleine critters maar geen zeepaardje. Ook maken we mooie duiken op Cliff, Windsock, Hilma  Hooker , Angel City, Alice in Wonderland en diverse duiken op de Salt pier. Ook Jeroen begint te accepteren dat hij gedoemd is tot model.

Nancy_van_Olffen

Nancy_van_OlffenDe laatste dag breekt aan, bij het vullen van de tanks zien we Esther, degene die  ons heeft verteld over het zeepaardje. Ik vraag haar of ze het zeepaardje nog heeft gezien, jazeker, eergisteren nog!  Hij zit er echt! Wacht ik ga met jullie mee! De adrenaline bekruipt me, zal het nu dan toch? Ze gaat er als eerst in, wij volgen snel. Dan zie ik haar op ons af zwemmen, ze gebaart omhoog om iets te vertellen. Ik zie dat ze van slag is, hij is er niet meer zeker? Vraag ik. Ja hij is er nog, maar hij leeft niet meer! Met een dubbel gevoel, gaan we naar de locatie, hier schiet ik een foto voor op de rouwkaart.

De laatste locatie waar een frogfish  gezien was, op hoop van zegen… We hadden een gedetailleerde beschrijving gekregen waar hij zou zitten, met hand op ons hart dat we deze locatie niet vrij zouden geven. Zou niet fijn zijn als het arme beest belaagd zou worden, zeker als het eenmaal op internet staat, wordt het snel verder bekend.
We zien hem al snel! Hij zit bovenop een spons, WoW! De laatste keer dat ik een  frogfish  gezien heb is zeker een jaar of 6 terug! Zo blij ben ik! Erg lastig om hem goed op de foto te krijgen, maar wat en cadeautje dit! Na de domper van het zeepaardje, toch nog onze reis super kunnen afsluiten.

Voldaan keren we weer terug naar Nederland er valt nog zoveel te ontdekken op dit prachtige eiland.

Ayo Bonaire!

Frogfish, Bonaire

Nancy_van_Olffen

Tekst en foto’s: Nancy van Olffen

Benieuwd naar de andere inzendingen die al gepubliceerd zijn, klik hier!

De Reportagewedstrijd wordt mogelijk gemaakt door:
la-pura-vista-banner                       bonaire-logo-400px

Ook meedoen? En kans maken op een reis voor twee personen naar Bonaire?
Wil je ook meedoen met de Reportagewedstrijd 2016? Dat kan! Tot en met 15 december kun je inzenden. Klik hier voor alle informatie.
Je maakt kans op een reis voor twee personen naar Bonaire, inclusief vlucht, accommodatie, duiken en autohuur.

LET OP!!!! DE REPORTAGEWEDSTRIJD IS NIET HETZELFDE ALS DE RUBRIEK DUIKREPORTER. ALS JE EEN EERDER GEPLAATST DUIKREPORT WILT INZENDEN VOOR DE REPORTAGEWEDSTRIJD, KAN DAT. JE MOET HET DAN OPNIEUW INSTUREN ZOALS IN DE VOORWAARDEN STAAT VERMELD.

1 reactie

  1. Avatar

    Mooie foto’s Nancy!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief