Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

René Weterings – Zeelandbrug

Duik 349 – Een vrije dag…helemaal alleen ik, dat is lang geleden!! 


Datum: 2 april 2012
Duiklocatie: Zeelandbrug

duikreport-call-to-action-350x85

Normaal gesproken is dit de dag dat mijn ouders op de jongste passen en onze oudste van school halen. Maar aangezien ze in India zijn voor een vakantie van 3 weken, moesten wij iets anders regelen, dus vandaar een vrije dag. De jongste heb ik eerst bij het kinderdagverblijf afgezet en daarna de oudste op school. Daarna had ik dus tot 15.30u alle tijd voor mezelf.
Aangezien mijn vrouw en ik dit al een tijdje wisten, had ik voor mezelf een buddy geregeld en dus reed ik vanaf de school meteen door naar Zeeland. Het was nog heerlijk weer, dus ik had er echt zin inOnderweg ben ik even gestopt om mijn fles te vullen bij duikcentrum Waterworld in Nieuwerkerk en rond 10.10u was ik bij de Zeelandbrug. Tot mijn verbazing stond er al een Belgisch busje en even later kwamen er nog een paar auto’s aan….denk je ook eens de drukte overdag te mijden. Niet dus…haha.
Ik heb nog even mijn fles helemaal afgetopt bij de vulautomaat en was er dus helemaal klaar voor. Mijn buddy Gijs kwam niet veel later en we hebben even genoten van het uitzicht en het ogenschijnlijk kraakheldere water rond de Zeelandbrug. Dat belooft wat!! Het zicht vanaf de kant inschatten is natuurlijk tricky, maar dit keer zou het gaan kloppen.Omdat we er toch waren, wilden we niet precies op de kentering wachten. Bovendien leek de stroming ook erg mee te vallen vanaf de kant. Dus zo gezegd, zo gedaan en om 10.55u stonden we bij de trap en zijn we langzaam aan lekker gaan snuffelen onder water. Op een diepte van 4m vond ik meteen al een harlekijnslakje en dat is natuurlijk altijd een goed begin van de duik.

Het zicht was echt fantastisch, zeker 3-4m zicht, wel wat stofjes, maar je kon er gewoon heel ver doorheen kijken. Ik ben wel wat anders gewend bij de Zeelandbrug. Omdat de zon ook scheen, werd alles zeer mooi verlicht en wist ik gewoonweg niet wat ik meemaakte.  Normaliter maak ik 90% van mijn duiken in de avonden, dus bijna altijd nachtduiken. Dit was dus echt heel lang geleden voor mij.Onderweg vonden we van alles……zoals, honderden penneschaften in volle “bloei”, rosse sterslakken en hun eilegsel, grondeltjes, een grote noordzeekrab, galathea kreeftjes, egelslakje, zilverblauwe knotsslakjes in de zeecypressen, heremietkreeftjes en vele zeesterren.
In een nieuwsbrief van Natuurbericht had ik gelezen over de spinragworm die soort webben legt. Dit heb ik zelf ook gezien en er ook een foto van gemaakt. Toch nuttig die nieuwsbrieven, je weet zo in ieder geval wat er eventueel te vinden is.

Aan het einde van de duik werden we nog even getrakteerd op een los zwemmende mannetjes snotolf die aan zijn kleur te zien nog op zoek was naar een vrouwtje. Hopelijk heeft hij nog geluk…..
Na 88minuten kwamen we weer boven en door die snotolf had ik niet goed mijn luchtvoorraad bekeken en daarom kwam ik dus met slechts 10bar boven…oeps.

Heerlijk gedoken met super zicht…dit smaakt naar meer!!!

Na de duik heb ik nog lekker nagepraat met Gijs en ook met John en Lia, die er net na ons uitkwamen. Leuk gezelschap!!

Maximale diepte 8,4m, temp. 8gr.C., zicht 3-4m, duikduur 88min.

Dit bericht delen

René Weterings

Vader van een dochter en zoon, getrouwd met Cindy en woont in Geertruidenberg. Duiker en onderwaterfotograaf sinds 2005. Fotografeert momenteel met een Olympus OM-D E-M5mkII systeemcamera in Nauticam behuizing met twee INON Z-330 flitsers. Schrijft regelmatig artikelen voor DuikeninBeeld en voor Onderwatersport magazine. Zijn passies zijn het gezin, duiken, fotograferen, snorkelen en het schrijven over alles wat hier mee te maken heeft! Kers op de taart is de titel 'Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie 2018', waardoor hij aan het WK 2019 in Tenerife mag deelnemen!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten