Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

René Weterings – Op zondag doen we ’tranquilo’

Datum 16-8-2015

Locatie Puerto Naos (La Palma)

Een ’tranquilo’ dagje op La Palma. Duikreporter René en Cindy duiken onder bij Puerto Naos.

Duik 629
Gisteren zijn we van start gegaan met het duiken op La Palma. Vandaag is het zondag en we doen het lekker “tranquilo”. We duiken vandaag weer bij onze verblijfplaats Puerto Naos op wandelafstand. De kids hebben er ook weer zin in en houden zich bezig met de vraag wie er vandaag op hen past…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWe weten nu hoe het gaat, dus we parkeren de strandspullen onder de parasol op het strand en een fles water bij de duikspullen. Drinken is wel echt belangrijk, want ook vandaag belooft het weer lekker warm te worden. De duikspullen die we gisteren gebruikten zijn weer gespoeld door de crew van Casa de Buceo – Duikhuis La Palma. Dat is toch wel een luxe hoor, geen gesleep met spullen iedere keer. We nemen steeds alleen onze maskers, snorkels en mijn camera set mee terug naar het hotel. Dit went snel kan ik je melden.

De briefing is kort maar krachtig, we weten immers waar we duiken en wat er ons te wachten staat. De vrolijke crew instrueert de cursisten en Cindy en ik gaan weer met een van de divemasters in opleiding te water. We worden enthousiast uitgezwaaid door onze moppies Isis en Rowan, die weer een tijdje op het strand mogen vertoeven, lekker spelen op het zwarte lavazand en dingen doen als het verzamelen van mooie stenen. Fijn om te zien dat ze het zo fijn hebben, dat is voor ons ook erg geruststellend als wij lekker van de onderwaterwereld van de Atlantische oceaan genieten.

We duiken onder en merken dat de deining vandaag nog wat sterker is dan gisteren. Niet erg, dat zijn we inmiddels wel gewend en kennen het nog van vorig jaar. Het heeft even wat aanpassing nodig, maar daarna is het gewoon “go with the flow”. Ook vandaag heb ik voor het 45mm macro objectief gekozen en ik stort me al snel op wat klein spul. Ik zie een schaalhoorn, wat vuurwormpjes en heel veel van een bepaalde soort alg of wier. Ik durf eerlijk gezegd niet te zeggen wat het is, maar het ziet er uit als een wit-grijs kommetje wat sierlijk wappert in de deining. Ik vind het mooi en het doet het wat mij betreft prachtig op een foto, maar waarschijnlijk duiken de meeste duikers er zo overheen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rond de rotsen cirkelen weer de nodige trompetvissen en de schorpioenvissen laten zich in allerlei kleurvariaties zien en zitten op de gekste plekken. Ik vind er één die zijn vinnen mooi uitgestrekt heeft en dat is natuurlijk mooi meegenomen voor op de foto. Ondertussen is een van de trompetvissen brutaal dichtbij gekomen en van die gelegenheid wil ik wel gebruik maken. Helaas speelt deze vis een spelletje met me…iedere keer als ik ook maar naar deze vis kijk, draait deze een beetje van me weg. Het hoogst haalbare is een close-up van de lange kop besef ik me, dus ik stel mijn camera daar op in en moet flink wat instellingen wijzigen. Maar uiteindelijk lukt het me en staat deze mooie vis er mooi op, tijd om Cindy weer op te zoeken.

Zij is op haar gemak aan het genieten, dat is wel duidelijk. Met de duiklamp zoekt ze naar leuke dingen en schijnt ze in de rotsspleten en onder de overhangen, want die zijn hier vol op te vinden. In iedere spleet huist bijvoorbeeld wel een krab, vaak de pijlkrab, maar ook de “platte krab” zit echt overal. Helaas is deze laatste soort erg schuw, zodra ik ook maar een beweging in zijn richting doe schiet deze weg. Jammer, maar dit is een uitdaging die ik later deze vakantie nog wel aanga.

Ondertussen zijn we weer bij de zandvlakten aangekomen en helaas is ook vandaag de deining te sterk om die mooie anemonen goed op de foto te krijgen. Het zand is ook een goede vindplaats voor de botjes die hier met hun schutkleuren bijna niet opvallen, tot het moment dat ze gaan zwemmen. Met hun herkenbare ogen, die wat ver uit elkaar staan, zijn het erg grappige vissen die het wat saaie zand toch op kunnen vrolijken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We duiken verder en ik scharrel wat rond, een beetje weggemoffeld vind ik nog een ander soort anemoon. Deze is erg donker van kleur en heeft mooie lange tentakels. Deze had ik nog niet eerder gezien, leuke vondst al zeg ik het zelf. Cindy wijst me een juffertje aan, donker gekleurd met felblauwe accenten. Ze zitten hier heel veel, maar het is een erg snel visje wat steeds maar aan mijn lens voorbij schiet. Ik weet ook dat dit een van de favoriete visjes van Cindy is, dus ik wil mijn best doen om deze eens goed te fotograferen. Gelukkig heb ik dit keer geluk en kan ik het visje toch op de sensor vangen. Tevreden sein ik OK naar Cindy, het wordt tijd om terug te gaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Boven water is het weer hetzelfde ritueeltje, OK seinen naar Isis en Rowan die wild zwaaiend op het strand in de brandig staan. Eenmaal op het strand moeten we ons melden en vertellen wat we allemaal gezien hebben, ze zijn erg betrokken met ons en de onderwaterwereld in ieder geval. Grappig om te zien is dat. We doen onze spullen weer af bij het bankje in de schaduw en nemen voor vandaag weer afscheid van de crew. Hierna genieten we met zijn vieren nog even van een heerlijke lunch bij de Beach bar aan de bescheiden boulevard die Puerto Naos rijk is. Lekker eten, een prachtig uitzicht en…gratis Wifi! Ook fijn, even op het gemakje het thuisfront informeren en wat foto’s via Whatsapp doorsturen.

Als het eten op is gaan we lekker terug naar het hotel en spelen we met de kids in het zwembad, want daar gaat de waterpret gewoon verder!

Max. diepte 14m, temp. 24gr.C., zicht 15-25m, duiktijd 65 min.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief