Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

René Weterings – Duik 600!!!

Datum 14-4-2015, 17.15u
Locatie Dreischor Reefballs
 


Duik 600

Deze duikdag moet wel afgesloten worden met een derde duik vindt Goof, want dan is dat mijn 600e duik en dan hebben we meteen een reden om dat in het klein te vieren met wat lekkers. We rijden van het eiland Tholen door naar Schouwen-Duiveland.

Het originele plan is om eens bij Bommenede te gaan duiken, maar daar aangekomen blijkt dat de gure noordoostenwind toch te veel op de kant staat. We kiezen eieren voor ons geld en besluiten om dan maar gewoon naar Dreischor te rijden. Via Facebook zie ik een berichtje van Rik, die gaat vanavond ook weer richting Zeeland, dus die gaan we waarschijnlijk ook nog even zien.
Op de parkeerplaats bij Dreischor Reefballs is het heel rustig, we zijn alleen. Nou dat vinden Goof en ik gelukkig heerlijk, beter kunnen we het eigenlijk niet hebben. We kleden ons om en stiekem begin ik te voelen dat ik toch een beetje moe ben geworden. Toch heb ik er wel weer zin in, niet veel later liggen we in het water en dalen we af.
Het zicht valt wat tegen, ook hier staat wat golfslag en het is wat stoffig. Ik laat me richting de reefballs zakken en zoek naar een geschikt model. Ik heb immers nog steeds de 8mm fisheye gemonteerd, dus dat vraag om leuke plaatjes van reefballs. Vandaag heb ik ook mijn derde flitser met slave sensor bij me en probeer er wat van te maken. Maar dat wil niet echt lukken, daar is het toch net te stoffig voor. Het licht valt te veel tegen een stofgordijn en dat is niet het juiste effect wat ik zou willen krijgen. Ik besluit dan ook vrij snel om dit voor gezien te houden en gewoon weer met mijn twee flitsers verder te gaan.

Rond een mooi begroeide reefball draai ik wat rondjes en zie in één van de gaten in de reefball een kreeft zitten. Die trekt zich terug zodra hij mij in de smiezen heeft. Toch krijg ik het gevoel dat hij (of zij) terugkomt en maak wat testfoto’s voor de belichting en wacht daarna rustig af. Mijn voorgevoel komt uit, de kreeft kruipt weer terug in het gat om zich er vervolgens netjes door mij te laten fotograferen. Jammer genoeg heb ik geen buddy/model bij me, want dat had een nog veel leuker plaatje kunnen opleveren.
Tevreden duik ik verder en zoek naar interessante onderwerpen. Op de bodem achter de reefballs liggen kluitjes met oesters, die begroeid zijn met zakpijpen. Dit is dan nog het meest interessante wat ik vandaag kan vinden, ik denk dat ik een beetje door mijn inspiratie aan het raken ben. Het kost me wat moeite om de juiste belichting te krijgen, maar uiteindelijk ben ik tevreden. Ik besluit richting de kant te gaan om langzaam aan de duik te gaan beëindigen.
Plots kom ik Goof tegen en tik hem even aan om voor te stellen dat we van elkaar foto’s maken. We hebben immers beiden een groothoeklens bij ons, dus dat moet lukken. We nemen tegenover elkaar positie in en ik geef Goof wat aanwijzingen en hij mij. Een paar keer flitsen over en weer zorgt voor de juiste plaatjes, op mijn display ziet het er in ieder geval al leuk uit. Ik sein Goof dat ik er klaar mee ben en ga naar de kant. Goof seint OK en een paar minuutjes later sta ik weer op de steiger.

Aan de andere kant van de dijk tref ik Rik, hij is net aangekomen en gaat ook zijn woensdagavond duikje maken. Leuk om hem weer eens te spreken, we hebben elkaar leren kennen op onze meivakantie op La Palma in 2014. Zijn enthousiasme voor het duiken druipt er vanaf, leuk om te zien!
Goof komt er ook aan en bergen onze spullen op. We wensen Rik en zijn buddy Dennis veel plezier en genieten dan nog even van een lekkere appelflap! Natuurlijk maken we nog even een selfie voor op Facebook en gaan daarna toch echt naar huis. Foto’s voor het OBK zijn gemaakt. Vanavond kan ik de gemaakt foto’s doorsturen en ben ik in ieder geval zeker van het invullen van alle categorieën. Het is een mooie productieve duik dag geweest! Goof bedankt voor je gezelschap! 😉

Max. diepte 9.1m, temp. 11gr.C., zicht 3-4m, duikduur 62min.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief