Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Patrick Kranenbroek – Zeepaardjes-dag

Zo’n duikweekend waar je helemaal blij van wordt! Met als kers op de taart de zeepaardjes die Duikreporter Patrick spot.

Na een weekend Zeeland overgeslagen te hebben vorige week, ben ik wel weer gearriveerd op de camping. Het is vrijdag en na het werk eet ik nog vlug even thuis en daarna rijd ik naar St. Maartensdijk. Zonder gezin deze keer. Lekker een weekendje voor me alleen, geheel in het teken van het duiken. Ik heb de laatste duiken dat ik in Zeeland was telkens sepia’s gezien en dat gaat nooit vervelen. Dus zaterdagochtend zet ik weer op tijd de wekker en rijd ik naar de duikstek. Daar aangekomen zijn er al duikers in het water. Ik kleed me op mijn gemakje om en loop richting de waterkant. Voor mezelf heb ik een parcours in mijn hoofd dat via de meeste sepiatentjes loopt. Niet wetende dat deze duik hee anders zou gaan verlopen. Bij de start van het parcours zie ik na welgeteld 2 minuten duiktijd een sepia. Dat was makkelijk. Die zit daar al weken denk ik en ik zwem rustig door.

Al vrij snel zie ik het eerste zeepaardje. Ik zwem bewust door want ik heb de groothoeklens erop zitten. Die wil ik er af halen, want dat is niet erg handig voor een zeepaardje. Ik zwem dus bewust weg van de stokken, omdat ik bang ben stof te maken, tijdens het afschroeven van de groothoeklens. Als ik terug kom zie ik het zeepaardje niet direct. Balen dus. Maar al redelijk snel zie ik dat ze verplaatst is naar de volgende stok. Het belooft een fantastische duik te worden, daar ik bijna een vol uur bij het zeepaardje ben gebleven. Een meter verderop staat een sepiatentje. Terwijl ik aan het fotograferen ben komt de sepia hiernaar toe. Voor me zit een zeepaard en naast me zwemt een sepia, geweldig!!! Ook fotografeer ik op het sepiatentje nog een baby snotolf en ik spot ook nog een harlekijkslakje. En dat allemaal op 1 m2. Als kers op de taart zat ongeveer 4 meter verderop nog een zeepaardje. Ook deze moet natuurlijk op de foto.

Na een schitterende duik van 75 minuten kom ik met een big smile boven. Die dag maak ik nog 2 duiken en ook in die beide duiken heb ik ze weer allebei gespot.

Ik ben benieuwd wat ik nog meer allemaal ga vinden deze zomer. Maar eerst genieten van deze duikdag.

20210605 patrick kranenbroek zeepaardjes (1)-108484

20210605 patrick kranenbroek zeepaardjes (2)-108484

20210605 patrick kranenbroek zeepaardjes (3)-108484

20210605 patrick kranenbroek zeepaardjes (4)-108484

20210605 patrick kranenbroek zeepaardjes (5)-108484

4 reacties

 1. Prachtig. Daar zou ik ook blij van worden.

  REAGEREN
 2. En dat met het weer van zaterdag. 14 graden boven- en 14 graden onderwater. Maar de wind stond goed. Mooie foto’s!
  Op de Zeelandbrug slechts een tros pijlinktviseieren en boven water behoorlijk druk.

  REAGEREN
 3. Schitterend verhaal super belevenis Nederland is zo mooi onderwater

  REAGEREN
 4. Mooi verhaal weer Patrick. Was zelf ook even op zoek geweest, maar je moet me ze echt komen aanwijzen.

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief