Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Hoe het allemaal begon…

Duikreporter Dirk Van den Bergh neemt ons mee naar het begin van zijn duikcarrière. Hij vertelt het allemaal zo gelopen is.

We schrijven 2013. In september word ik 60, ga met pensioen en dat wil ik vieren met een speciaal reisje. Bestemming wordt de Galápagos eilanden. Ik begin info in te zamelen en overal lees ik dat je moet gaan snorkelen: onder water is het immers even mooi als boven water! Help! Cursus? In België alleen voor kinderen en zo kom ik terecht bij O.S.V. Argonauta Breda.

Prima cursus. Ik vertrek en vier in Ecuador mijn 60e verjaardag. Daarna vliegen we naar de Galápagos. Ik heb me een elementair cameraatje aangeschaft, waterdicht tot 10 meter. Na een paar snorkelbeurten zit er echter water in. Hij filmt nog wel, maar ik zie in het schermpje niet meer wat ik film …

Maar wat krijg ik daar onder water wél reëel te zien! Wat ik daar beleefde heb ik in de 520 duiken die ik nu maakte nooit meer meegemaakt … Ik lag enkele minuten onder water en daar verscheen de eerste haai …

Dirk-Van-den-Bergh_20131003_witpuntrifhaai-77548

Ik snorkelde omringd door zeeleeuwpuppy’s die het maar wat leuk vonden iets nieuws onder water te ontdekken. Ze kwamen tot vlak voor mijn lens! De mama was wel iets groter en één keer moest ik vluchten voor een alfa mannetje …

Dirk-Van-den-Bergh_20131003_zeeleeuw-77548

Verder had ik geluk toen een pelikaan naar een vis dook. Gelukkig had hij mijn hoofd niet als prooi gezien! De Galápagos pinguin is de kleinste pinguïnsoort en de enige soort die boven de evenaar leeft. Ik maakte zijn jachtavonturen mee.

Dirk-Van-den-Bergh_20131003_pinguin-77548

Alles was nieuw en overweldigend voor mij. Wat denk je van tientallen schildpadden rondom je? Als ik nu ga duiken ben ik blij dat ik er ééntje ontmoet!

Dirk-Van-den-Bergh_20131003_schildpad-77548

Toen ik thuiskwam ging ik mijn avonturen onmiddellijk aan mijn snorkelinstructeurs vertellen en hen bedanken. Zij wisten me te overtuigen om in te schrijven voor de 1* cursus duiken die net op dat moment van start ging … Ja, en zo zit ik dit hier nu te schrijven als 4* duiker … Zo begon het allemaal! Bedankt Argonauta en vooral Bas van der Sanden, mijn hoofinstructeur, dat ik dit nu allemaal verder mag beleven!

Hier een korte video impressie van een 14 daagse cruise met elke dag snorkelen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief