Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

René Weterings – Dreischor 22-2-2012

Duik 340 – Na bijna een maand wachten was het gisteren weer tijd voor een duikje in Zeeland. Helaas stond de kentering niet goed om een stek in de Oosterschelde te kiezen om de kans op snotolven te vergroten

Datum
22 februari 2012
Locatie
Dreischor Gemaal

 

RTEmagicC_ReneWeterings_DR_120222__1_.jpgHet werd dus maar weer eens Dreischor, het gemaal om precies te zijn. De laatste keer dat we in de Grevelingen hadden gedoken was het water nog een lekkere 6 graden, helaas zou dat vandaag anders zijn…..

Op de duikstek stonden al 2 voor mij bekende mededuikers en gelijktijdig stonden we dan ook de spullen aan te trekken om te water te gaan. Wij waren iets later en dat kwam goed uit, op deze manier konden we meteen door.
Het water voelde door de droogpakken al fris aan en toen we onze hoofden ook onder water stoken voelde dat rond de mond ook zo….de lippen verstijfde meteen. Pff, dat is dan altijd weer even wennen. Het zicht was wel ok, maar niet glashelder, er dreven toch best wat fijne stofdeeltjes in het water waardoor het enigszins melkachtig was.

Omdat ik deze duik eindelijk mijn Olympus PEN E-PL2 kon gaan testen bleef het een ondiepe duik. Ik lette niet echt op de diepte en aangezien er niet veel bijzonders zat qua leven, wilde ik toch die stekelbaarsjes eens op de foto krijgen. Dat is gelukkig gelukt en daarna waren de garnalen aan de beurt. Dat zijn ook altijd erg leuke fotografie onderwerpen.

Helaas kreeg ik rond de 30minuten toch flink last van hele koude vingers en gebaarde mijn buddy Frank dat ik wilde omdraaien. Je moet immers altijd nog een stuk terug en de kou is boven water ook nog niet voorbij. Onderweg zocht ik verder naar mooie onderwerpen, maar helaas….het was een saaie duik qua leven.

Toch was ik blij weer even in Zeeland onder water te zijn. Toen we eenmaal bij de auto stonden waren mijn handen zodanig koud, dat ze verschrikkelijk pijn deden en ik echt een paar minuten met een handdoek voor de opwarming moest zorgen. Een paar flinke vloeken hielpen niet echt….
Al met al wel aardig gedoken, maar het mag van mij snel wat warmer worden.

Maximale diepte 6,5m, temp. 2 gr C., zicht 3-4m, duikduur 45 min.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief