Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

Even voor het laatst: ijspret

Er lag nog ijs en dat vormde een prachtig decor voor mooie onderwaterfoto’s. Cor Kuyvenhoven en Annet van Aarsen doken onder.

Schaatsen? Dat zat er zondag 27 januari 2013 helemaal niet meer in. Een agressieve dooiaanval maakte een einde aan een lange periode van stevige vorst. Uit de lucht viel warm water en dat maakte dat de ijsvloer in een mum van tijd compleet verruïneerd was. Voor schaatsers dan, hè! Duikers konden op veel plaatsen nog prima uit de voeten. In Vinkeveen gingen zondag bij Scuba Academie enkele tientalen duikers onder het ijs.

Grappig: voor het eerst sinds weken was het boven water aanmerkelijk warmer dan eronder. Dat maakte het ijsduiken zomaar en soort van aangenaam. En ook wel weer een beetje vreemd: uit het water stappen (1 graad Celsius) en dan in de dampende regen een bekertje glühwein nuttigen.

Onderwaterfotografen maakten in Vinkeveen van de gelegenheid gebruik om nog net even, voordat alle ijs verdwenen is, een paar mooie platen te schieten. Onder hen ook Cor Kuyvenhoven. Het resultaat: ijsduiken voor warm weer-watjes in beeld gebracht. Op naar de volgende vorstperiode, we hebben er nog geen genoeg van.

Foto’s: Cor Kuyvenhoven

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief