Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Relatief weinig duikongevallen in Zeeland

René Weterings - Zeeland

Het aantal duikincidenten in Zeeland valt mee, afgezet tegen het aantal duiken dat wordt gemaakt. Wel moet kennis over het behandelen van de incidenten beter worden gedeeld tussen zorginstanties. Dat schrijven onderzoekers in het International Journal of Emergency Medicine.

De onderzoekers gebruikten cijfers van de spoedeisende hulp en het speciale zuurstofbehandelcentrum in Goes. In de Zeeuwse Delta waren er 43 incidenten in 3,5 jaar tijd op een geschat totaal van drie miljoen duiken. De onderzoekers concluderen dat het lastig is om symptomen goed in te schatten en adviseren om bij elk duikincident direct contact te zoeken met deskundigen.

Specifiek
“Een duikincident behandelen is een heel specifiek iets”, zegt Tjeerd van Rees Vellinga van het Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie die meewerkte aan het onderzoek. Vaak is er volgens hem sprake van verschillende symptomen. Die herkennen is lastig. “We pleiten voor meer kennis. En die kennis moet gebundeld worden, omdat het niet zo vaak voorkomt”, zegt Van Rees Vellinga.

Klik hier voor het gehele onderzoek.

Bron: Omroep Zeeland


Foto: René Weterings

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief