Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Fuvahmulah

Welke bestemming mag je in 2019 niet missen? We vroegen het de duikreisorganisaties. Vandaag de tip van Stefaan Haegeman van Wild Water.

Stefaan van Wild Water weet het wel. Een bestemming die we niet mogen missen, is:
Fuvahmulah in de Malediven

«Duiken in Fuvahmulah is het ultieme. Je kunt wel 7 soorten haaien in één duik zien met elke dag kans op tientallen Tiger Sharks. Er is zowaar een ondiep poetsstation waar Tresher Sharks gebruik van maken (grootste kans in april).
Maar er is veel meer…

Je kan hier duiken tussen Black Oceanic Manta’s en Mobula’s, die het Fuvahmulah-rif het hele jaar aandoen. Kijk in het blauw waar de Great and Scalloped Hammerheads zich kunnen ophouden in de stroming. Walvishaaien brengen met de regelmaat van de klok een bezoek aan de wateren rond Fuvahulah. Soms komt de duikersdroom er helemaal uit met een voorbijzwemmende Longimanus (Oceanic whitetip shark)!

  

Fuvahmulah is één van de weinige plaatsen op aarde waar al deze zeldzame pelagische soorten samen kunnen worden gezien, het hele jaar door en in een natuurlijke omgeving. Dit ongelofelijke pelagische paradijs in het diepe zuiden van de Malediven is lang verborgen gebleven. De schoonheid en geheimen van deze mysterieuze plek werden toegankelijker sinds 2017, toen de Fuvahmulah Dive School onderwateronderzoek begon uit te voeren. Dit team heeft veel gegevens en kennis verzameld over deze bijzondere plek. Net als andere beroemde eilanden langs de evenaar (Galapagos, Cocos Island) is Fuvahmulah een unieke plaats die terecht één van de beste duikbestemmingen ter wereld is.»

Kijk ook de video!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief