Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Daan van Schaik – Costa Rica: Cocos Island

Duiken met haaien en roggen bij Cocos Island – echt zo’n trip voor de bucketlist. Duikreporter Daan kan hem afstrepen. Kijk zijn video van  een topvakantie.

Cocos island ik denk dat deze bestemming wel op iedere fanatieke duiker zijn bucketlist staat. Zo ook bij mij en op nummer 1 wel te verstaan. Toen ik 2008 mijn Open Water brevet heb behaald zat ik al snel op youtube duik filmpjes te bekijken en vondt een video van deze duik bestemming door de beelden die zag stond deze plek al gau op 1 op mijn bucketlist. Het contrast van het groene eiland vol watervallen en prachtige natuur met onderwater een wereld vol haaien, roggen en tropische vissen hoeveel mooier kan het worden.

In november 2019 is dan zo ver ik ga naar Cocos Island. Na een vlucht van iets meer dan 11 uur kom ik aan in San Jose, Costa Rica nog een kleine taxi rit en dan vroeg me bed in want de Bus die ons naar de boot brengt komt al sochtends vroeg. Een rit van ongeveer 3 uur door het prachtige tropische Costa Rica en we komen aan in de haven voor onze boot al klaar ligt. Even een welkomsdrankje en een veiligheids briefing en de over tocht naar het eiland gaat beginnen. De boot rit duurt ons 40 uur door de wilde zee en we komen aan bij het prachtige eiland.

En eindelijk gaat het beginnen het duiken bij Cocos Island. Bij onze check duik (eerste duik), duiken we in een baai van het eiland na 2 minuten onderwater zien we onze eerst tijgerhaai wat een goed begin, dit beloofd veel goeds. En dat krijgen we ook 22 duiken met ieder duik hamerhaaien, veel tijgerhaaien en Galapogos haaien en natuurlijk de witpunt rifhaaien, mobula rays, manta rays en heel veel andere vis zoals in de video te zien.

 

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief