Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Bonaire - algemeen

Recept: koraalduivel à la Marloes

Ben je op Bonaire en vraag je je af wat je moet eten? Marloes heeft een recept voor je, maar je moet wel eerst zelf in actie komen!
Men neme:

2 persluchtcilinders
2 duikers
Nog wat duikspullen
Een Special Tool (lees: speargun)
Een Caribisch rif
Een potje pesto
Een BBQ

En als je dat allemaal bij de hand hebt, is het tijd om te gaan duiken!

Zoals bij iedere duik mag hier ook nu de Special Tool niet ontbreken. Elke koraalduivel die we tegenkomen, wordt geschoten om te voorkomen dat ze alle andere vissen opeten. We maken een schitterende duik. Een adelaarsrog en een groene schildpad komen langzaam voorbij gezwommen. En ook deze duik zijn een paar koraalduivels de klos: ze ontkomen niet aan de Special Tool. Voorzichtig worden ze opgeborgen in een hiervoor gemaakte pvc-buis. Maar niet na een poging om ze aan andere vissen te voeren. In korte tijd hebben groene murenes en geelstaartsnappers geleerd dat de koraalduivels eetbaar zijn. Voorlopig nemen ze alleen het risico met dode exemplaren. Vandaag toont zelfs een Franse keizersvis interesse en neemt voorzichtig een paar hapjes. De rest van de koraalduivels wordt opgeborgen en meegenomen.

lionfish_french_angel_lr  lionfish_voeren_lr

Terug aan de oppervlakte gaan ze de koelbox in. Samen met eerder gevangen exemplaren worden ze schoongemaakt. De filets gaan in de pestomarinade en de BBQ wordt flink opgestookt.

Wij zijn klaar voor een heerlijke maaltijd en Bonaire is verlost van een paar koraalduivels.

(eerder gepubliceerd als kerstmenu)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief