Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Natuur / Nieuws

Protest tegen doden haaien

Vandaag hebben duizenden Australiërs geprotesteerd tegen de  plannen om grote haaien te doden bij populaire stranden.

De deelstaat West-Australië staat op het punt om actie te ondernemen tegen de roofvissen, nadat de afgelopen drie jaar zeven mensen zijn omgekomen door de aanval van een haai. De regering wil dit voorkomen door vissers de haaien te laten vangen en doden. Zo moet het zwemwater bij de stranden veiliger worden. Alle haaien die groter zijn dan 3 meter en binnen een gebied van 1 kilometer voor de kust komen, mogen dan worden gedood.

Doden is geen oplossing

De demonstranten zeggen dat ‘ruimen’ van de haaien geen oplossing is. Volgens hen tast het doden van de beesten alleen maar het delicate ecosysteem aan. Ze demonstreerden zaterdag op een strand bij Perth. De betogers zijn bang dat haaien kleiner dan 3 meter en andere zeedieren worden gevangen met de lijnen met aas die de autoriteiten willen uitzetten.

Twitterbericht van haaien

De demonstranten willen andere manieren om mensen te beschermen. Wetenschap en techniek moet hier hulp bij bieden, zoals bijvoorbeeld de haaien te voorzien van zenders die automatisch en tijdig waarschuwen door middel van Twitter berichten zodra de haai het strand nadert.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief