Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Prima zicht in de Grevelingen

Hij is nog maar net terug van een duikvakantie of hij springt al weer het water in. Leendert Smit duikt op Kerkweg Den Osse in Zeeland.


Datum:  26 oktober 2016
Duiklocatie: Kerkweg Den Osse, Zeeland

duikreport-call-to-action-350x85

Leendert_Smit_20160508_088__DSC6113-43428

Net terug uit een duikgebied met veel betere zichtomstandigheden dan hier in Nederland, hoorde ik dat het ook hier prima de luxe zou zijn. Dat wilde ik natuurlijk wel eens even zien en zo sta ik op een zonnige zaterdag eind oktober op de parking van de Nieuwe kerkweg mij te verbazen over het gebrek aan belangstelling.

Het is 09:30 en ik ben ‘only the lonely’.
Tijdens het omkleden krijg ik toch wat gezelschap maar ik ben als eerste te water.

Wow! wat een zicht. Nee, zo goed als in de blauwe oceaan is het niet maar voor nu ben ik heel erg tevreden. Het is weer de eerste duik in droogpaak dus ik doe lekker simpel en heb mijn videocameraatje meegenomen. Onder deze omstandigheden is dat natuurlijk een voordeel want ik kan een compleet overzicht van de reefballen filmen en alles wat zich er in en omheen bevindt zoals een grote zeenaald, diverse kreeften, een noordzeekrab en natuurlijk de overbekende dahlia.

Na de reefballen zweef ik nog over de betonplaten en kom meer kreeften en wat steenbolkjes tegen. Met een boogje keer ik terug naar de steiger waar ik in een schooltje koornaarvisje terecht kom.
Na een uurtje vind ik het welletjes. Ik mis die blauwe oceaan nu al niet meer.

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten