Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Door pech achtervolgd

Op een doordeweekse dag een duik kunnen maken op een duikplaats die in het weekend vaak druk is, klinkt ideaal. Maar deze duik bij Anna Jacobapolder bevalt Duikreporter Leendert Smit toch niet zo goed.

Omdat ik sinds kort extra vrije tijd heb dient de mogelijkheid zich aan op een doordeweekse dag te gaan duiken. Zo ben je minder afhankelijk van het weer in het weekend en je kan de drukte vermijden. Een win-win situatie dus. Vanwege het opkomend tij kies ik voor AnnaJacoba polder (AJP). Als ik arriveer zie ik een zwarte bus bij de picknickbank staan. Er zijn dus kennelijk meer duikers die gewoon op een dinsdag een duikje kunnen maken. Ik zwaai even later via de touwen aan de loopbrug van de pont naar het water. Het zicht is helaas niet zo geweldig als 2 weken geleden maar slecht is het ook niet. Ik ben nog geen 5 minuten onderweg of ik voel een koud stroompje in mijn nek. Het zal toch niet? Ik zit net bij een mooi paartje harlekijkslakken en maak toch maar wat foto’s voordat ik, vloekend en scheldend, terug zwem naar de kant.

20190319_006__DSC4636-79609

20190319_008__DSC4638-79609

Het kwaad is al geschied. Ik heb een kletsnatte rug. As ik mijn pak uittrek voel ik dat het katoenen sjaaltje, dat ik als extra vochtopvang had omgeslagen, tussen nek en seal is terechtgekomen. Dat was weer een korte duik…. Volgende keer laat ik dit sjaaltje maar achterwege.

20190319_013__DSC4643-79609

Dit bericht delen

1 reactie

  1. Ja leendertg, duiken is eigenlijk een gebed zonder einde. Maarrrrrrrrrr………………..de resultaten zijn mooi!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten