Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Roland Hendriks – Op zoek naar zeepaardjes

Duiken in de Oosterschelde is leuk! Dat laat Duikreporter Roland zien in zijn video… hij ging op zoek naar de zeepaardjes.

Weer een aantal dagen de wondere wereld van het onderwaterleven in Zeeland mogen aanschouwen. Dit keer stonden op het verlanglijstje de zeepaardjes, jonge pijlstaartinktvisjes, sepiola’s en de platworm. Deze allemaal gevonden en nog veel meer natuurlijk.

Op de laatste dag vergezeld met buddy Jessica opzoek naar de zeepaardjes. De eerste wist ik zo te vinden waar hij zat, maar drie maal rond het rekje , geen zeepaardje te zien, nog een rondje en dan weer verder dacht ik.Een warempel zie ik hem in mijn laatste blik op de hoek zitten. Wat een sierlijk beestje. Allebei wat foto’s en filmpjes gemaakt.
Nu op zoek naar de stokjes waar er 2 op zouden zitten. De eerste dag had ik ze gevonden en een zeepaardje gespot. De andere 2 duiken daarna de stokken niet meer tegen gekomen. Dit is een laatste poging, afgesproken dat we redelijk breed zouden zwemmen om zoveel mogelijk de grond af te kunnen scannen naar stokjes. Na een kwartiertje hebben we ze eindelijk gevonden. Weer hetzelfde ritueel om stokje voor stokje af te gaan, dat is de manier, zeepaardjes zijn namelijk meester in verstoppen, dat blijkt ook want mijn buddy had er 2 gezien en dacht dat ik dat ook had. Gelukkig kwamen we er later nog een tegen.

Al met al een geslaagde duik.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief