Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Mieke Noordanus – Weer even geleden

Duikreporter Mieke heeft zich in de Oosterschelde weer uitgeleefd met haar camera. Het was al even geleden, maar ze kan het nog steeds, toch?

Weer even geleden…. zowel het schrijven van een report als een duik. Maar hopelijk kan ik heel snel weer onderwater.

Gelukkig was de duik van 21 juni de laatste van een lang weekend Zeeland en niet de enige duikdag. Na wat wikken en wegen toch besloten om weer mee te doen aan het ONK. Vorig jaar succesvol afgesloten met het DIB Damesteam met een tweede plek. Gezien het inmiddels bereikte niveau van het damesteam is aan dit team ook helaas een einde gekomen. Bij elkaar best wel redelijk tot zeer goede fotografen en het werd tijd om het stokje over te dragen en anderen een kans te geven. Benieuwd wat we dit jaar tegen gaan komen.

Mijn deelname bestaat dit jaar uit individueel Masters (ik ga het gewoon proberen, maar ben nog niet overtuigd of ik ook foto’s in ga leveren) en deelname aan het team van Ron Offermans, samen met Sandra Boerlage en twee iets minder ervaren fotograven, Marcel van Engelen en Roy van Hemert. Maar hun resultaten mogen er best zijn!

De eerste wedstrijddagen zijn een beetje in het water gevallen door gebrek aan tijd. Het bleef bij de eerste wedstrijddag. De tweede geplande dag moest ik helaas inleveren i.v.m. een belangrijke opleiding die ik volg. Maar we hebben nog één dag in september!! Dus vooral geoefend tijdens het duikweekend. Dit keer alleen de macro lens mee en de snoot. Geeft meer rust dan dat je telkens van lens moet wisselen.

 

BWP4030104-109212

Het harlekijnslakje, kan lastig zijn, maar deze ging er echt voor zitten, op een waaierkokerworm, die er genoeg van had en zijn waaier introk. Gelukkig niet alleen met zijn “kont” in beeld, maar netjes naar voren met de rinofoorjtes.

Eigenlijk bestonden mijn duiken uit oefenen en ik weet niet of er iets uit is gekomen dat geschikt is voor de wedstrijd. Maar je bent ook niet verplicht om voor alle onderdelen een foto in te leveren. Nederlands kampioen worden is sowieso niet mijn ambitie (lol). Meedoen is voor mij puur voor de fun en als er toevallig een mooie foto uitkomt is dit meegenomen. Het thema “Groeten uit Nederland” vind ik nog wel een dingetje. Heb ik voor het eerst sinds mijn deelname aan wedstrijden een plan…. lukt het plannetje niet. Althans niet met een macrolens. Nu dus afhankelijk van de tweede wedstrijddag. Benieuwd of het gaat lukken. Zo niet, dan ga ik een volgende keer weer zonder idee naar beneden. Het onderdeel zoet gaat dit jaar gelukkig aan me voorbij.

De mosselen moesten er weer aan geloven. Favoriet van één van de dames van het DIB team vorig jaar en ze was er ook heel goed in.

 

DIBP2270187-109212

Samen met Sandra heb ik een heerlijk weekend gedoken. Duiken van bijna 2 uur en binnenkort weer samen op pad. Kijken of we wat nieuwe plaatjes kunnen schieten om ook hier op de site van duikeninbeeld mee te kunnen doen aan het thema. Nederland is in mijn beleving één van de mooiste duiklanden. Dit wordt vaak onderschat. Maar we boffen met ons landje, dat van alle markten thuis is. Bossen, strand en vooral veel water. Dus daar ben ik ook vaak te vinden. Is het niet onderwater, dan wel bovenwater met de zeilboot.

WhatsApp Image 2021-06-07 at 22.19.58-109212

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief