Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Op zoek naar…

Nog één dag in de bush. Gaan we voor de leeuw en het luipaard? De kans dat we ze zien, is klein, maar we gaan ervoor.

Twee uur lang gaan we op zoek naar leeuwen. Ze weten zich goed te verstoppen, want niemand ziet ze vanochtend. Een hoogtepunt zijn wel de cheetahs, een moeder met vijf jongen. En die jongen hebben voor het eerst prooi gevangen, een zebra. We zien ze trots van het dier peuzelen. De andere zebra’s blijven uit veiligheid op gepaste afstand.
neushoorn__2_
’s Middags – nadat we naar een andere boerderij zijn verhuisd – staat er opnieuw een game drive op het programma. Wat we willen zien? Leeuwen! En als het kan ook nog neushoorns, nijlpaarden en olifanten. Nou, we krijgen ze en hoe. De neushoorns komen wel heel dicht bij de auto. Onverstoorbaar grazen ze tot twee van hen ruzie krijgen. Het is meteen duidelijk wie de dienst uitmaakt.
Een giraffe blijft maar paraderen naast de auto. Ik moet haast recht omhoog kijken om zijn kop te zien. Gelukkig trouwens dat deze dieren geen hoogtevrees hebben. Een nijlpaard ligt in een poeltje. Twee lodderige ogen houden de omgeving in de gaten. Ineens draait hij zijn kop naar ons toe, komt hij omhoog en gaat een weergaloze bek met tanden open. Ziet er best gevaarlijk uit. Een kudde olifanten met een kleintje vreet de bomen kaal. De dieren laten zich niet afleiden. Dit is hun leven…en territorium, wordt me verzekerd.
_DSC3040
En dan de leeuwen. Als de zon ondergaat, worden ze weer actief en laten ze zich zien. We speuren het terrein af en ja….meneer en mevrouw de leeuw liggen onder een boom. Wat is dat indrukwekkend. Ze zien er zo rustig uit. Het mannetje heeft een grote grijns op zijn gezicht – hij lijkt me een beetje arrogant. De roofdieren blijven liggen, rekken en strekken af en toe even en gapen er op los. Mmmm….ik heb zo het idee dat ze ons nogal saai vinden.

In het donker rijden we door de bush terug. Als ik wil, zie ik in elke struik en elke boom een beest. Tot onze verrassing stoppen we midden in de bush. Er brandt een lekker vuurtje, een drankje staat klaar. Tijd voor een echte Zuid-Afrikaanse braai onder de sterrenhemel. Dat ontbrak nog aan deze trip!

Foto’s: Karin Brussaard

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief