Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Oosterscheldeweek 2017 – Live vanuit de Oosterschelde

Van 2 tot en met 9 september vindt de jaarlijkse Oosterscheldeweek plaats. Een week vol activiteiten in, aan en onder water. Met dit jaar een week lang live beelden vanuit de Oosterschelde.

De Oosterscheldeweek trapt op zaterdag 2 september af met een opening in de gemeente Noord-Beveland, aan de Oosterschelde bij camping Orisant. De ludieke openingshandeling wordt verricht door gedeputeerde Carla Schönknecht van de Provincie Zeeland, Burgemeester Marcel Delhez van de gemeente Noord-Beveland en Nationaal Park voorzitter Siebe Kramer.

Livestream
Ook wordt op 2 september het startsein gegeven voor de livestream vanuit de Oosterschelde. Een week lang kun je via www.np-oosterschelde.nl onder water meekijken. Een leuke manier om ook niet-duikende familie en vrienden een kijkje onder water te geven.

Activiteiten
De hele week bruist het op en rond de Oosterschelde. De week start met een wandelevenement op Noord-Beveland, de NP Oosterschelde Wandeltocht, met vier mooie georganiseerde wandelroutes langs de Oosterschelde. Je kunt tijdens de Oosterscheldeweek mee op snorkelexpeditie, survival of natuurvaartocht, maar ook kajakken, vogels kijken met een expert, strandjutten of sleepnetvissen. Er is een speciale excursie naar het zeldzame groot zeegras. De enige groeiplaats van het groot zeegras in Zeeland ligt in Nationaal Park Oosterschelde. Een expert vertelt er alles over tijdens de excursie. In Colijnsplaat zijn er deze week dagelijks activiteiten rondom de Nehalenniatempel. Ook op culinair gebied valt veel te beleven: zo is er tijdens deze week een streekproductenmarkt in Yerseke, een wild wier safari op Neeltje Jans en kunnen deelnemers op diverse locaties genieten van Zeeuwse zilte zaligheden of meedoen aan een proeverij van Zeeuwse oesters: voor ieder wat wils! Het complete programma met meer dan 50 belevingsactiviteiten is te vinden op www.np-oosterschelde.nl.

Download de flyer van de Oosterscheldeweek…

Dit bericht delen

Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *