Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Ontspannen duikje en nachtduik

In Egypte wordt het op het moment vroeg donker. Dat heeft als groot voordeel dat je alle tijd hebt voor een nachtduik! Dirk van den Bergh gaat op stap in het nachtleven  van Lighthouse.


Datum:  2 december 2016
Duiklocatie: Dahab,  Lighthouse & Coral Garden

duikreport-call-to-action-350x85

Dirk_Van_den_Bergh_20161202_Spaanse danseres-44372

Na de spannende duik in de Canyon en een oppervlakte-interval van anderhalf uur doen we een ontspannen duikje. “We” zijn deze keer alleen duikgids Annemie en ik. Buddy Pierre Spirlet heeft last van zijn maag en slaat deze duik over: hij wil zeker de nachtduik van vanavond niet missen! Te diep gegaan Pierreke? Ik bedoel niet met het duiken hé, maar met de Sakarah Gold …

Dirk_Van_den_Bergh_20161202_schaakbordlipvis-44372

De duikstek noemt Coral Garden. Het vertrek is op dezelfde plaats als naar de Canyon, maar deze keer gaan we naar rechts. Annemie zegt dat er veel kans is dat we een Napoleonvis zullen tegenkomen en ja hoor, daar is hij! Spijtig genoeg blijft hij maar even in beeld en verdwijnt daarna in de diepte. Het is heerlijk ontspannen zweven tussen de duizenden visjes. Na 58 minuten en een maximum diepte van 16,3 meter zijn we terug aan de oppervlakte. We lunchen, zoals trouwens elke dag, op de duikstek zelf.
Voor de prijs moeten we het niet laten: het Egyptische Pond is immers sinds begin november met meer dan 50% gedevalueerd …

Dirk_Van_den_Bergh_20161202_Klunzingers_veerster-44372

We gaan terug naar het hotel en laden onze batterijen op voor de nachtduik. Het is vroeg donker en om 17.30 uur liggen we in het water bij Lighthouse. Een mooie nachtduik met veel koraalduivels, twee Spaanse danseressen, sepia’s, grote fluitvissen en prachtige veersterren. Bij het terugkeren hebben we voor het eerst even last van stroming, maar al vlug zitten we terug in de luwte van het rif.

Dirk_Van_den_Bergh_20161202_fluitvissen-44372

Dit was weer een duikdag om van na te genieten! Op naar de volgende!

Dirk_Van_den_Bergh_20161202_wrat_naaktslak-44372

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief