Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Bas Kulderij – Wrakduik in Zuid-Frankrijk

In de heldere wateren van Zuid-Frankrijk rond de eilanden Port Cros en Porquerolles liggen veel wrakken. Bas Kulderij dook op Le Grec en maakte een video.

De wrakken van schepen en vliegtuigen stammen uit de tweede wereldoorlog. Alle wrakken liggen diep (35 tot 60 meter) en zijn enkel voor ervaren duikers te bereiken.

Op 3 december 1945 loopt het schip La Sagona op een mijn, het schip breekt in twee stukken en zinkt direct. Omdat de bemanningsleden de Griekse nationaliteit hebben, heeft het wrak zijn bijnaam Le Grec gekregen.

Het meeste wordt er gedoken op het wrak zelf, al heb ik jaren geleden ook al eens op de neus van het wrak gedoken, dat iets verderop ligt.

Dit jaar had ik de kans om weer te duiken op Le Grec – La Sagona.

Met Bormes Plongee varen we in ruim 30 minuten met een grote RIB naar het wrak toe. De maximale diepte is 47 meter, we krijgen 16 minuten duiktijd mee en de reserve is op 80 bar vastgesteld.

Bij de afdaling in het mooie blauwe water, doemt opeens het wrak voor je op. Dit blijft voor mij een mooi moment bij de wrakduiken in Zuid Frankrijk. Het wrak is mooi begroeid met gorgonen en er is heel veel vis aanwezig. In de donkere hoekjes vinden we nog een paar grote murenes.

Al met al weer een heerlijke wrakduik en een mooie afsluiter van de vakantie.

FullSizeRender 2-52688

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief