Inloggen

Wachtwoord vergeten?

ONK Onderwaterfoto- en -videografie 2019 – de inschrijving is gestart!

De inschrijving voor het Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie en –videografie is begonnen. De wedstrijd vindt plaats in de periodes maandag 17 juni t/m maandag 24 juni en maandag 9 september t/m maandag 16 september.

Foto: Lia van Nieuwenhuizen – ONK 2018

Er wordt een onderscheid gemaakt in de volgende wedstrijden:
• het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Starters voor minder ervaren of beginnende fotografen en filmers
• het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Masters voor ervaren fotografen en filmers
• de Zoet Water wedstrijd voor beginnende en ervaren fotografen
• de Teamwedstrijd voor fotografen die nog niet zelfstandig aan een wedstrijd willen deelnemen en eerst onder begeleiding van een coach ervaring willen opdoen.

Open Nederlands Kampioenschap
De wedstrijden vinden plaats in de Oosterschelde, het Grevelingenmeer, het Veerse Meer en het Haringvliet. Voor de Zoet Water wedstrijd mag er in duikplassen in heel Nederland gedoken worden. Deelnemers aan de wedstrijd kiezen in de twee wedstrijdperiodes maximaal twee wedstrijddagen. Aan het einde van de dag lever je de bestanden die je gemaakt hebt online in.

Foto: René Weterings

Bij het ONK Starters Onderwaterfotografie zijn er twee categorieën, bij het ONK Masters Onderwaterfotografie vijf. Als deelnemer ben je vrij om te kiezen in welke categorieën je wilt deelnemen. Echter: wanneer je voor alle categorieën foto’s inlevert, maak je kans op de titel Overall Kampioen 2019!

Prijsuitreiking

Door mee te doen aan de wedstrijd maak je kans op één van de podiumplekken. De leuke en gezellige prijsuitreiking wordt gehouden op zaterdagavond 30 november in Podium De Hoge Woerd in De Meern. Behalve de winnaars zie je ook veel prachtige beelden op het grote scherm!

DuikeninBeeld Publieksprijs
Alle deelnemers aan de fotowedstrijden kunnen bij het inzenden van de foto’s één beeld selecteren dat meedingt voor de DuikeninBeeld Publieksprijs. Het publiek kan voorafgaand aan de uitreiking stemmen op zijn/haar favoriete foto’s. Op de avond van de prijsuitreiking vindt de finale plaats en kan er online worden gestemd op de 10 foto’s die de shortlist hebben gehaald.

Inschrijving is gestart!
Je kunt je voor de wedstrijd en prijsuitreiking inschrijven via www.fotokampioenschap.nl

Inspiratie?
Wil je inspiratie opdoen, kijk dan eens naar de bekroonde foto’s en films van 2018! Klik hier!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief